reklama:

Vanilkové rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
6 (2)
  • Kusov: 34
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Na vianoce sú aj u nás, tieto voňavé rožteky tradičné a najobľúbenejšie 🙂

Suroviny

  • 300g múka hladká
  • 20g cukor práškový
  • 250g maslo
  • 50g orechy lieskové mleté
  • 50g orechy vlašské pomleté
  • Na obaľovanie:
  • cukor práškový
  • cukor vanilkový ( alebo cukor s pravou vanilkou)

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky)

2. Krok

Pridáme pomleté lieskovce, vlašské orechy a vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 2hod. alebo aj cez noc odpočinúť.

3. Krok

Keď sa ide cesto spracovať, je dobré nechať cesto dôjsť do izbovej teploty. Potom spravíme malé valčeky a tvarujeme rožteky (pred spracovaním by cesto malo byť vláčne, ale nie celkom mäkké)

4. Krok

Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 12-15 minút.

5. Krok

Po upečení necháme troška vychladnúť a potom obalíme ešte teplé, v práškovom cukre s vanilkou. Počula som že ak sú rožteky správne urobené, mali by sa rozpúšťať na jazyku. Prajem sladkú chuť!


http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/vanilkove-rozky.html

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?