Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vanilkové rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
Vanilkové rožky
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 1:15 hod
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g masla
  • 200 g mletých ošúpaných mandlí (môžete použiť aj orechy)
  • 500 g hladkej múky
  • 160 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • Na obaľovanie:
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup prípravy

1. Krok

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame..Maslo by malo mať izbovú teplotu..Pripravené cesto zabalíme do fólie a dáme odpočívať do chladničky najlepšie na 1 hodinu...

2. Krok

Cesto po vybratí z chladničky rozdelíme na menšie kúsky ktoré na pomúčenej doske dlaňami vyšúľame do šúľkov asi 1 - 1,5 cm hrubých a tie krájame na rovnako dlhé kúsky..tie formujeme do rožkov a ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie..

3. Krok

Pečieme pri tepote 175°C 12 - 15 minút..Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru...

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...