Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ukrajinský makový závin

Kuchyňa: ,
Náročnosť:
00378394
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 2
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 2:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 30 g čerstvého droždia
  • 180 ml teplého mlieka
  • 500 g polohrubej múky
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 80 g masla
  • 1 vajce
  • Plnka:
  • 250 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 150 g cukru
  • 300 g maku mletého
  • 100 g orechov vlašských
  • 1 vajce
  • 50 g masla na vymastenie
  • 1 žĺtok na pomazanie
  • glazúra:
  • 300 g práškového cukru
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • 100 g kandizovanej pomarančovej kôry
  • 200 g maku
  • 1 vaječný bielok

Postup prípravy

1. Krok

Do širokej misy pridáme preosiatu múku cukor a citrónovú kôru.V strede urobíme jamku ..V 50 ml vlažného mlieka rozdrobíme kvasnice posypeme trochou cukru a počkáme kým naskočia.Potom vylejeme do jamky v strede múky..Necháme ešte 15 minút poriadne podkysnúť a potom vypracujeme cesto.Samozrejme pridáme ostatné ingrediencie ktoré do cesta patria.Keď sa vám zdá byť cesto husté prilejte ešte trochu mlieka..ak naopak riedke prisypte trochu múky..Po vymiesení prikryjte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť.1 hodinu.

2. Krok

Na prípravu makovej plnky si dáme rozvariť mlieko pridáme maslo a cukor..Znížime teplotu a dusíme 10 - 15 minút kým sa nám nevytvorí hustá masa..Potom mak odstavíme, pridáme mleté orechy a vajce.

3. Krok

Cesto ktoré nám medzičasom nakyslo znovu premiesime a a rozdelíme na dve polovice.Dáme si na pomúčenú dosku a vyvaľkáme do obdĺžnika hrubého asi 0,5 cm.Obe polovice najskôr natrieme s maslom ktoré si predtým rozpustíme a pridáme makovo orechovú plnku.Rozotrieme po celej ploche , okrem okrajov ..tie si potrieme rozšľahaným vajcom ..Potom zvinieme do závinu.

4. Krok

Preložíme na plech ktorý si vymastíme a necháme ešte 15 minút kysnúť.

5. Krok

Rúru si predhrejeme na 180 °C .Žĺtok si vyšľaháme v troche mlieka a v troche rozpusteného masla a celé záviny pomastíme.

6. Krok

Pečieme 45 - 60 minút dozlatista.Upečené vyberieme z rúry .

7. Krok

V šľahači vyšľaháme vaječný bielok s citrónovou šťavou a s cukrom.. Po vybratí závinu, štetcom najskôr závin potrieme trochou vody, posypeme makom a potom prelejeme glazúrou a štetcom ju rozotrieme po povrchu,Potom obsypeme nadrobno nasekanou pomarančovou kôrou.

8. Krok

Necháme vychladnúť a potom nakrájame..

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...