Tvarožník.

Kuchyňa:
Náročnosť:
089
  • Kusov: jeden plech
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Jednoduchá, rýchla príprava a výsledok koláča splnil moje očakávania, je presne ako od našej babky. Recept som objavila na stránke-Varecha, je pod názvom Starodávny tvarožník – od autorky Honestky a týmto autorke, ďakujem!

Suroviny

  • 1 pohár = objem 200 ml
  • Suroviny na cesto:
  • 2,5 pohára múka hladká
  • droždie čerstvé (kocka)
  • cukor kryštál
  • soľ
  • 1-1,5 pohára mlieko vlažné (podľa toho aká je suchá múka)
  • Tvarohová plnka:
  • 3/4 kg tvaroh mäkký
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtka
  • 1 pohár cukor kryštál
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • podľa chuti hrozienka vopred namočené v rume

Postup prípravy

1. Krok

Spravíme riedke kysnuté cesto a vylejeme na plech, ktorý sme vopred vymastili olejom a vysypali múkou. Cesto rozotrieme na celý plech a pridáme tvarohovú plnku. Okraje cesta (1 cm) necháme bez plnky. Na vrch plnky, dáme pokrájané maslo a posypeme cukrom ( alebo ak sme cukor už dali do tvarohu, tak netreba). Necháme na plechu nakysnúť 20 minút, na teplom mieste.

2. Krok

Plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme (na 170°C) 30-40 minút.

3. Krok

Koláč je hotový, ak sú okraje upečené do zlatista a tvarohová plnka je sadnutá.

4. Krok

Prajem dobrú chuť!

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?