Tvarohový nákyp so zeleninou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Tvarohový nákyp
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 1:5 h
reklama:
reklama:

Pokiaľ  máte  radi  zeleninové jedlá , prídete  si  na  svoje..

Nemusíte  vždy spájať tvaroh len so  sladkými jedlami.

výborne vie doplniť aj zeleninové jedlá pripravované na slano..

Skvelo  doplní chuť zeleniny a pri zapekaní nestratí na šťavnatosti..

Suroviny

  • 600 g tvarohu
  • 100 g strúhaného tvrdého syra
  • 3 vajcia
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • 100 g zeleného hrášku
  • 100 g brokolice
  • bylinky (kôpor, petržlenová vňať, pažítka)
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice detskej krupice
  • mleté čierne korenie
  • soľ podľa chuti

Postup prípravy

1. Krok

rozmixujeme si brokolicu a petržlenovú vňať..Pokiaľ máte brokolicu mrazenú a aj hrášok , len to zalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút postáť..Potom vodu sceďte..

2. Krok

Tvaroh utrite cez sito a syr si nastrúhajte na hrubšom strúhadle.Oddeľte si bielka od žĺtkov a žĺtka vymiešajte s tvarohom.Bielka vyšľahajte so štipkou soli do peny.

3. Krok

do tvarohu primiešajte prášok do pečiva , mlieko a krupicu a poriadne premiešajte.Potom pridajte nasekané bylinky a zeleninu.. všetko ochutíme soľou a korením..Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a premiešame len zjemna..

4. Krok

Pripravenú zapekaciu misu alebo hlbší pekáčik si vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.Pridáme tvarohovo zeleninovú hmotu a vrch zasypeme ešte strúhaným syrom.Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °c a pečieme 40 - 45 minút..

5. Krok

Po upečení posypeme ešte trochou petržlenovej vňate a necháme ešte v rúre pri otvorených dierkach 10 - 15 minút pomaly chladnúť..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?