Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohový koláč s makom a višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
Tvarohový koláč s makom a višňami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Maková vrstva:
  • 200 g mletého maku
  • 80 g práškového cukru
  • 2 vaječné bielky
  • Tvarohová vrstva:
  • 1,5 kg tvarohu
  • 1 vanilkový puding
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 150 g kyslej smotany
  • 12 žĺtkov
  • 10 bielkov
  • 250 g práškového cukru
  • Poleva:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády na varenie
  • 150 g višní odkôstkovaných mrazených alebo sterilizovaných
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si makovú časť koláča..Zmiešame mletý mak s cukrom a pridáme 2 vyšľahané vaječné bielky.

2. Krok

Tvarohovú vrstvu si pripravíme vymiešaním jemného tvarohu s vanilkovým pudingom a 2 lyžicami hladkej múky.Pridáme aj 150 g kyslej smotany.Zvlášť ssi vymiešame 12 žĺtkov s o 150 g práškového cukru do peny a pridáme ich do tvarohovej hmoty.ďalej vyšľaháme 10 bielkov s 100 g práškového cukru do snehu a v niekoľkých krokoch primiešame k tvarohovej zmesi.Vmiešavame ručne nie šľahačom..

3. Krok

Plech 20 x 30 cca si vyložíme s papierom na pečenie a zľahka potrieme tukom.Z makovej zmesi na dno plechu robíme pruhy alebo tvoríme loptičky ktoré ukladáme vedľa seba na plech.Na guličky potom ukladáme višne ktoré si trochu obalíme v múke.Všetko potom zalejeme s tvarohovou zmesou a zarovnáme.

4. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme zhruba 20 - 25 minút.Po upečení vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.Po 30 minútach koláčik opatrne vyklopíme na tácku alebo iný plech , odstránime papier na pečenie a vrch zalejeme čokoládovou polevou , ktorú si pripravíme tak , že zohrejeme smotanu a pridáme k nej nalámanú čokoládu.Smotanu odstavíme z ohňa a čokoládu po 2 minútach rozmiešame do hladkej hmoty.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

272 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies