Tvarohovo – Nutelový cheescake

Tvarohovo - Nutelový cheescake
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 h
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 3:0 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 120 g maslových sušienok, môžu byť aj čokoládové
  • 2-3 polievkové lyžice kakaového prášku (možno vynechať)
  • 100 g mäkkého masla a 1 lyžica masla
  • 700-800 g jemného tvarohu
  • 5 vajec
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 1-2 lyžičky vanilkového extraktu (môže byť aj vanilkový cukor)
  • 2 lyžice vanilkového pudingu
  • 350-400 g Nutelly
  • 50 ml smotany na šľahnaie

Postup prípravy

1. Krok

Sušienky si rozdrvíme v kuchynskom robote. Potom pridáme maslo (100 g) a vymiešame. Môžeme pridať aj kakao (záleží to od toho, aké sme pridali sušienky (bledé alebo tmavé) a tiež záleží od toho, aký chceme mať korpus (bledý alebo tmavý) ). Hmotu vtláčame do tortovej formy. Samozrejme ako to pri cheesecake býva, aj na boky formy.

2. Krok

Pripravíme si tvarohovú plnku. Vymiešame vajcia s cukrom, potom pridáme tvaroh a mascarpone, práškový cukor a pudingový prášok. Všetko premiešame a potom rozdelíme na dve časti. Do prvej vmiešame vanilkovú esenciu a do druhej časti pridáme Nutellu (250-300 g).

3. Krok

Ak ste ešte nerobili mramor na tortu, tak do stredu formy dávate striedavo po lyžiciach plnky. Najskor lyžicu bielej, potom lyžicu tmavej plnky a to robíme stále dookola.

4. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 60 minút. Necháme pomaly chladnúť niekoľko hodín. Ja to robím tak, že mi koláč chladne pomaly v rúre pri otvorených dvierkach.

5. Krok

V poslednej fáze urobíme Nutellovú polevu. Zohrejeme Nutellu (100 g) s 1 lyžicou masla a so smotanou. Týmto prelejeme koláčik.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?