Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohovo – Nutelový cheescake

reklama:
Tvarohovo - Nutelový cheescake
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 hod
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 3:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 120 g maslových sušienok, môžu byť aj čokoládové
  • 2-3 polievkové lyžice kakaového prášku (možno vynechať)
  • 100 g mäkkého masla a 1 lyžica masla
  • 700-800 g jemného tvarohu
  • 5 vajec
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 1-2 lyžičky vanilkového extraktu (môže byť aj vanilkový cukor)
  • 2 lyžice vanilkového pudingu
  • 350-400 g Nutelly
  • 50 ml smotany na šľahnaie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušienky si rozdrvíme v kuchynskom robote. Potom pridáme maslo (100 g) a vymiešame. Môžeme pridať aj kakao (záleží to od toho, aké sme pridali sušienky (bledé alebo tmavé) a tiež záleží od toho, aký chceme mať korpus (bledý alebo tmavý) ). Hmotu vtláčame do tortovej formy. Samozrejme ako to pri cheesecake býva, aj na boky formy.

2. Krok

Pripravíme si tvarohovú plnku. Vymiešame vajcia s cukrom, potom pridáme tvaroh a mascarpone, práškový cukor a pudingový prášok. Všetko premiešame a potom rozdelíme na dve časti. Do prvej vmiešame vanilkovú esenciu a do druhej časti pridáme Nutellu (250-300 g).

3. Krok

Ak ste ešte nerobili mramor na tortu, tak do stredu formy dávate striedavo po lyžiciach plnky. Najskor lyžicu bielej, potom lyžicu tmavej plnky a to robíme stále dookola.

4. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 60 minút. Necháme pomaly chladnúť niekoľko hodín. Ja to robím tak, že mi koláč chladne pomaly v rúre pri otvorených dvierkach.

5. Krok

V poslednej fáze urobíme Nutellovú polevu. Zohrejeme Nutellu (100 g) s 1 lyžicou masla a so smotanou. Týmto prelejeme koláčik.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

31 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

154000 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies