Tvarohové tortičky s malinami

Kuchyňa:
Náročnosť:
8338 1217_68_1_det_001.jpg
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 40m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 75 g mäkkého masla
  • 25 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 150 g hladkej múky (múka na podsypanie)
  • 1 svetlý piškótový korpus asi 1 cm vysok
  • 100 g malinového džemu
  • 3 - 4 lyžice malinového likéru
  • 3 listy želatíny
  • 1 vanilkový struk
  • 50 ml mlieka
  • 250 g tvarohu
  • 150 g kyslej smotany
  • 2 bielka
  • soľ
  • 50 g cukru
  • 200 g mrazených malín
  • červené tortové želé
  • 300 g čerstvých malín
  • 30 g mandľových vločiek

Postup prípravy

1. Krok

Maslo si zmiešame s hladkou múkou, žĺtkom práškovým cukrom a vymiesime hladké cesto..Také ako na linecké..Cesto zabalímme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky..

2. Krok

Zo svetlej piškóty povykrajujeme koliečka 8 cmØ .

3. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C ..Plech na pečenie vyložíme s papierom a z lineckého cesta vykrajujeme tiež kolieska s 8 cmØ..Tie ukladáme na pripravený plech a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút do zlatista.

4. Krok

Potom vyberieme z rúry a po vychladnutí potrieme malinovým džemom.a na vrch dáme kruh z piškótového cesta.Piškótu pokvapkáme malinovým likérom..Môžete použiť aj malinový sirup kvôli deťom.

5. Krok

Z papiera na pečenie si vystrihneme 6 cm široké prúžky a tie si obopneme okolo celého dezertu..Začíname samozrejme odspodu od krehkého cesta.Zaistíme lepiacou páskou.

6. Krok

pripravíme si svetlý želatínový krém.Namočíme želatínu na 5 minút do studenej vody.Vanilkový struk vyškriabeme do mlieka,a dáme zahriať..

7. Krok

Želatínu rozpustíme v teplom mlieku a za stáleho miešania prilejeme k tvarohu..Premiešame šľahačom.

8. Krok

Vyšľaháme si aj bielka so štipkou soli, potom pridáme cukor a šľaháme do tuha.Potom spojíme s tvarohovým krémom ku ktorému pridáme aj kyslú smotanu..

9. Krok

Pripravený krém nalejeme do papierových vežičiek a dáme zatuhnúť na nejaké 2 hodiny.

10. Krok

medzitým si dáme zamrznuté maliny do 50 ml vody a veríme asi 10 minút.Prepasírujeme po uvarení cez jemné sitko.Tortové želé si pripravíme podľa návodu a primiešame do malinovej šťavy.Chvíľu počkáme a keď malinová šťava trochu vychladne nalejeme do papierových vežičiek

11. Krok

Prichádzame k predposlednej fáze prípravy..Umyjeme čerstvé maliny a poukladáme ich na tortové želé..Zákusok necháme potom v chlade úplne zatuhnúť..Dozdobíme mandľovými lupienkami a v poslednej fáze odstránime papier na pečenie..

12. Krok

Tento dezert vyzerá veľmi vkusne, a tiež ovocie , džem a želé môžete prispôsobiť svojim chutiam..

8338 1217_68_1_det_002.jpg 8338 1217_68_1_det_003.jpg 8338 1217_68_1_det_004.jpg 8338 1217_68_1_det_001.jpg

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?