Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohová torta nepečená

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_13.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g maslových sušienok
  • 70 g rozpusteného masla
  • tvarohová vrstva:
  • 700 g tvarohu
  • 300 g kyslej smotany
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 200 g pyré z čiernych ríbezlí alebo čučoriedok
  • 250 g cukru
  • 35 g želatíny
  • 175 ml vody do želatíny

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si urobíme sušienkový základ..200 g susšienok rozmixujeme a pridáme 70 g rozpusteného masla.Ešte trochu pustíme mixérik a vznikne nám cesto zo sušienok s ktorým vyložíme dno odnímateľnej tortovej formy.Je dobré keď si dno predtým vyložíte buď papierom na pečenie alebo môžete v tomto prípade použiť aj potravinársku fóliu.Môžete vyložiť aj okraje formy..

2. Krok

Sušienkovú zmes pritláčame na dno ,a môžete si pomôcť aj dnom pohárika s ktorým lepšie zatlačíte.

3. Krok

Potom vložíme formu do chladničky aspoň na 30 minút, alebo na 10 minút do mraziaka.

4. Krok

Pripravíme si tvarohovú vrstvu.*Pyré získame tak že si mrazené ríbezle alebo čučoriedky zmixujeme a potom pretrieme cez sito. Takisto je dobré pre štruktúru koláčika aby ste si tvaroh pokiaľ nemáte dosť jemný premixovali a pretreli cez sito.

5. Krok

Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale a tvaroh si vyšľaháme so 100 g cukru.

6. Krok

Výslednú zmes si rozdelíme na dve časti..jedna časť bude mať 2/3 a druhá 1/3..

7. Krok

do misky z jednou tretinou tvarohovej hmoty primiešame ríbezľové pyré a do druhej hmoty kyslú smotanu..

8. Krok

šľahačku si zohrejme na 60°c a pridáme napučanú želatínu potom premiešame a výslednú zmes rozdelíme rovnako do oboch tvarohových plniek.

9. Krok

krémy z tvarohu dáme na chvíľu do chladničky ale za občasného miečania kontrólujeme nesmie nám ani nejden zatuhnúť natoľko aby sa nedal kvapakať.. Potom vrstvíme striedavo raz biely krém raz ružový...Robí sa to tak že lyžicou nanášame do stredu vždy..ako pri zebrovom koláči.. Tvarohová plnka sa tak bude vrstviť a vytvárať požadovanú dúhovú kresbu..

10. Krok

Potom už len špáradlom alebo šajdlou vytvoríte kresby jemným pretianutím línií..

11. Krok

Koláč dáme na 5 - 6 hodín zatuhnúť do chladničky..pred podávaním dozdobíme lístkami mäty alebo čučoriedkami či čiernymi ríbezľami.

Screenshot_8.jpgScreenshot_9.jpg Screenshot_10.jpg Screenshot_11.jpg Screenshot_13.jpg

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...