Truffle torta s bielou čokoládovou penou

Zakusok trufle
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 45m
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 1:45 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 220 g tmavej čokolády
  • 220 g masla a 3 lyžice masla
  • 1 šálka cukru a 2 polievkové lyžice cukru
  • 6 vajec
  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 1 lyžička soli
  • 1/3 šálky teplej vody
  • 1 polievková lyžica instantnej kávy
  • 165 g bielej čokolády
  • 4 žĺtka
  • 1,5 šálky šľahačky a 2 lyžice šľahačky

Postup prípravy

1. Krok

Vyhrejeme rúru na 175 °C. Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie alebo si ju vymastíme a vysypeme múkou.

2. Krok

Cesto:
Vymiešame maslo (220 g), pridáme rozpustenú tmavú čokoládu a spolu dobre vyšľaháme.
V 1/3 šálky horúcej vody rozpustíme kávu, vanilku a štipku soli. Pridáme do čokoládovej zmesi.

3. Krok

Medzitým si vymiešame vajcia s 1 šálkou cukru. Šľaháme asi 5 minút do peny a primiešame kakao.
Pridáme do čokoládovej zmesi.

4. Krok

Nalejeme do tortovej formy a pečieme asi 50 minút.

5. Krok

Biela čokoládová pena:
Bielu čokoládu polámeme, pridáme 3 lyžice masla a dáme do mikrovlnky rozpustiť, sem tam premiešame.

6. Krok

Popritom si vyšľaháme žĺtky s 1 polievkovou lyžicou cukru vo vodnom kúpeli. Miešame asi 5 minút do peny.
Pridáme vanilku a zmes bielej čokolády. Potom vmiešame 2 lyžice šľahačkovej smotany a miešame dohladka.
Po vymiešaní necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

7. Krok

1,5 šálky šľahačky vyšľaháme s 1 polievkovou lyžicou cukru a 3/4 vmiešame k bielej čokoládovej pene. Navrstvíme na korpus a potom potrieme šľahačkou.

8. Krok

Navrch torty nastrúhame čokoládu.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?