Trojčokoládová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Trojčokoládová torta
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 1:25 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • korpus:
  • 2 vajcia
  • 90 g práškového cukru + 1 vanilkový
  • 60 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • tmavo-čokoládová pena:
  • 6 g želatíny
  • 70 ml mlieka
  • 150 g horkej čokolády
  • 150 g mascarpone
  • 40 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • mliečno-čokoládová pena:
  • 6 g želatíny
  • 70 ml mlieka
  • 150 g mascarpone
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 40 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Pena z bielej čokolády:
  • 8 g želatíny
  • 70 ml mlieka
  • 150 g bielej čokolády
  • 150 g mascarpone
  • 30 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • na pokropenie:
  • 40 ml bailey
  • 40 ml mlieka
  • Na ozdobu:
  • 100 g horkej čokolády
  • 20 g masla

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si žĺtka od bielkov..Bielka vyšľaháme z polovicou cukru do snehu..

2. Krok

V inej miske si zas vyšľaháme žĺtka s ostatným cukrom aj s vanilkovým cukrom do peny.

3. Krok

Obe zmesi potom zľahka premiešame dohromady.Potom vmiešame múku ktorú si predtým spojíme v miske spolu s práškom do pečiva a s kakaom.Miešame zľahka zhora nadol.

4. Krok

Cesto dáme d tortovej formy na ktorej dno si vystrihneme podľa priemeru papier na pečenie.pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 20 - 25 minút.

5. Krok

Upečený korpus z rúry vytiahneme a necháme vo forme postáť ešte 15 minút, až potom vyberieme a necháme úplne vychladnúť..Vychladnutý pokvapkáme zmesou baileys a mlieka.

6. Krok

Ideme si nachystať peny..do mlieka si namočíme želatínu.Necháme ju napučať potom zahrejeme maximálne na 60 °C.Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu.

7. Krok

Do roztopenej čokolády pridáme želatínu a rozmiešame ju metličkou. Mascarpone vymiešame s cukrom do hladka, a potom ho zmiešame s čokoládovou zmesou.nakoniec vmiešame šľahačku ktorú si predtým vyšľaháme.

8. Krok

krém natrieme na korpus , zarovnáme a dáme do chladničky.

9. Krok

Všetko zopakujeme so všetkými čokoládami..

10. Krok

Necháme potom v chladničke tuhnúť pár hodín, najlepšie cez noc.

11. Krok

Na druhý deň dozdobíme rozpustenou čokoládou s maslom vo vodnom kúpeli a s čokoládovými hoblinami.Fantázii sa medze nekladú..

Tort 3 shokolada 6.jpg

Tort 3 shokolada 7.jpg

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?