reklama:

Trhance s podmaslím

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Fotografia1411
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 35m
reklama:
reklama:

toto si varím,keď spomínam….

Suroviny

  • 500g múka hladká
  • 2ks vajcia
  • vody toľko,aby bolo cesto mäkké
  • 3pl múka hladká
  • pažítka
  • 125g maslo

Postup prípravy

1. Krok

Na tento recept si pamätám ešte z rokov šesdesiatich,ja som mala 9 rokov,starká keď miesila toto cesto z múky, vajec, vody a soli ma poúčala ,ako si mám vymiesený koláčik otáčať a aby bolo cesto nie veľmi tvrdé,/ako na rezance/ a to otáčanie malo vplyv na páranie cesta ,vyvaľkané cesto si dala na ruku a priamo do hrnca trhala a hádzala do vriacej vody,samej sa mi to nafotiť nedalo ,tak len prehodené cez ruku a to sa krajom páralo,tak ako otáčala koláčik pri miesení..

2. Krok

páralo sa priamo do hrnca s vriacou vodou,potom sa precedili cez sítko...

3. Krok

na spenené poprášime nahrubo 3pl hl.múky a necháme popražiť,bez toho, aby sme to miešali,urobia sa škvarôčky z múky a potom sa to vyleje na párance.../lebo až to pomiešame už je z toho zápraška/

4. Krok

a na večšiú delikatesu si nepamätám,toto podmaslie používam aj na halušky s tvarohom,,,,

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?