Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tradičné labky s vlašskými orechmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tradicne labky s vlasskymi orechmi.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.hercegovina.info
  • Kusov: 70
  • Porcií: 70
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g hrubej múky
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 300 g masla
  • štipka soli
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • Na obaľovanie :
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyberte maslo z chladničky a nechajte ho pri izbovej teplote, aby trochu zmäklo. Do misy dáme oba druhy múky, mleté ​​vlašské orechy, cukor a soľ. Pridáme vajcia amaslo a vymiesime cesto. Cesto je chrumkavé, najskôr sa bude drobiť, ale zmiešaním tuku a vajec sa pekne spojí . Keď máte cesto vymiesené, zabaľte ho do potravinovej fólie a uložte na pol hodinu, hodinu do chladničky.

2. Krok

Teraz si pripravíme formičky na labky. Z tejto dávky vám vyjde veľa labiek, ja ich pečiem na tri kolá. Každú formu treba vymastiť a vysypať múkou, aby sa cesto nelepilo. Predhrejte rúru na 180°C

3. Krok

Po pol hodine cesto vyberieme z chladničky, odlomíme kúsok a vtlačíme do formy. Zľahka ho zatlačte prstami, aby koláč dostal tvar formy.

4. Krok

Formičky poukladáme na plech (mne sa zmestí 20 labiek) a pečieme 17-20 minút. Dĺžka pečenia závisí od sily vašej rúry, riaďte sa tým, že labky by mali nadobudnúť svetložltú farbu, no stále by mali zostať svetlé.

5. Krok

Ešte treba vybrať teplé labky z formičiek, pozor, opatrne, lebo kovové formičky sú teplé. Labky by mali samé odskakovať z formičiek po klepnutí, ak sa tak nestane pri vyberaní použite nôž. Ak vám labky vychladnú vo forme, s najväčšou pravdepodobnosťou sa pri vyklápaní rozpadnú.

6. Krok

Čerstvo vybraté a teplé labky obalíme v zmesi v práškového a vanilkového cukru. Hotové labky uchovávajte v plechovej alebo sklenenej nádobe na sušienky. Labky sú najchutnejšie po pár dňoch (nikdy nám tak dlho nevydržia).

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

500 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.