Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tradičná bageta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_9
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 3
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 5:10 hod
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 5:35 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 380 ml teplej vody
  • lyžička soli
  • 8 g droždia
  • štipka cukru

Postup prípravy

1. Krok

droždie si dáme napučať do teplej vody a posypeme cukrom. Necháme 10 minút .

2. Krok

V miske od vášho robota zmiešame múku so soľou potom pridáme droždie .Pri nízkej rýchlosti necháme miešať cca 10 minút.Potom zvýšime rýchlosť na 5 minút.Vznikne vám veľmi lepkavé cesto..

3. Krok

Misku zložíme z robota a cesto prikryjeme vlhkou handričkou a necháme 20 minút kysnúť..Teraz príde prvé prehadzovanie.varechou v miske cesto chytíme odspodu a prehodíme navrch.takto dokola celej misky.toto opakujete 4 x po sebe a medzi každým prehodením nechajte 20 minút podkysnúť. Vždy zakryte cesto vlhkou hanričkou.

4. Krok

Po 4 prehodení a prykrytí vlhkou handričkou nechajte kysnúť 1,5 - 2 hodiny.

5. Krok

Potom cesto preložte na pomúčenú dosku a takisto posypte cesto aj zvrchu múkou.teraz nideme cesto prekladať ako lískové cesto..

6. Krok

cesto natiahneme pozdĺžne a na trikrát preložíme.zakryjeme vlhkou handričkou a necháme 20 minút kysnúť..Toto urobte 3 x.

7. Krok

Viem je to zdĺhavý proces ale ak chcete dokonalý výsledok musí byť aj postup dokonalý.-))

8. Krok

cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti. Vygúľame a zas na 20 minút pod vlhkú handričku.

9. Krok

Rúru si vyhrejeme na 200 - 220 °C.

10. Krok

Naše loptičky si vyšúlame na bagetky .Pri šúlaní pritláčame o dosku aby sme vytlačili čo najviac vzduchu.

11. Krok

Poukladáme na plech ktorý si predtým mierne vymastíme.necháme 20 minút na plechu odstáť potom urobíme na povrchu každej bagety zárezy.(aby nám pri pečení nepraskla) a pečieme 10 - 15 minút.je dobré dať si na spodnú policu v rúre dať si hrnček s vodou..vtedy vám bagetky nevyschnú.

12. Krok

predpečené by mali byť do 15 minút, ale to sami posúdite keď budú mať krásnu zlatohnedú farbu.Potom stiahnete teplotu a bagetky mierne pretrite vodu..dopekajte ďalších 10 minút.

13. Krok

Už len vychladnúť a nech sa páči.))

Nájsť  ten  správny  recept je  naozaj  ťažké..teraz  vám  ponúknem  zopár  a  skúste  si  nájsť  ten  ktorý  vám  najlepšie  vyhovuje.

Screenshot_1

 

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...