Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Torta s čokoládovou a jahodovou penou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Torta s cokoladovou penou a jahodami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
retetefeldefel.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta priemer 24 :
  • 120 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 120 g polohrubej múky
  • Čokoládová pena :
  • 200 g čokolády kvalitnej horkej
  • 50 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 5 g práškovej želatíny
  • 200 g jahôd na kruhové zdobenie
  • Jahodová pena:
  • 350 g jahôd
  • 250 g kyslej smotany
  • 70 g práškového cukru
  • 7 g práškovej želatíny
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g kvalitnej horkej čokolády
  • 50 g masla
  • 100 ml mlieka
  • 6 jahôd na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C ..Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme vanilkový cukor, potom vajcia po každom dobre prešľaháme. pridáme štipku soli a nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva.

2. Krok

Dno formy vyložíme s papierom na pečenie. Potom pridáme cesto a zarovnáme ho... Piškótu pečieme pri 180 ° C 17-20 minút. Na okrajoch musí veľmi málo zhnednúť, aby bola torta vláčna a vlhká nesmiete ju prepiecť..

3. Krok

Piškótu necháme úplne vychladnúť a môžeme začať pripravovať čokoládovú penu. Najskôr želatínu namočíme do studenej vody. Potom vyšľahajte šľahačku.

4. Krok

Čokoládu nalámte alebo nasekajte a rozpustite ju v parnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre spolu s mliekom. Pridajte scedenú želatínu a poriadne premiešajte.

5. Krok

Keď čokoláda vychladne na izbovú teplotu primiešame ju do vyšľahanej šľahačky.

6. Krok

Nalejte penu cez piškótu, dobre ju vyrovnajte a dajte formu do chladničky. Ak chcete urýchliť chladenie, vložte ju na 20 minút do mrazničky a potom ho premiestnite do chladničky.

7. Krok

Medzitým umyjeme, osušíme jahody rozkrojíme ich na polovice. Po stuhnutí peny ich poukladajte na okraj formy.

8. Krok

Formu odložíme do chladničky a pripravíme si jahodovú penu. Želatínu najskôr namočíme v studenej vode. Jahody a práškový cukor dajte do misy a rozmixujte ich tyčovým mixérom.

9. Krok

Polovicu tejto zmesi zahrejte a pridajte želatínu. Dobre premiešajte, aby sa zmes za stáleho miešania homogenizovala a začlenila do nej studená časť pyré.. Vyšľahajte kyslú smotanu a postupne zapracujte ovocné pyré so želatínou úplne ochladené na izbovú teplotu. Jahodovou penou zalejeme čokoládovú a tortu opäť dáme do chladničky..

10. Krok

Po stuhnutí jahodovej peny tortu vyberieme z formy..

11. Krok

Pripravte si polevu.. Rozpustite čokoládu spolu s maslom a mliekom. Premiešajte a nechajte dobre vychladnúť. Poleva je jemná, ale po úplnom vychladnutí nadobudne konzistenciu potrebnú na ozdobenie torty. Nalejte ju na koláč a nechajte na okraji pretekať cez jahody.

12. Krok

Dozdobíme čerstvými jahodami podľa fantázie a necháme vychladnúť, kým poleva úplne nestuhne. Potom to môžete nakrájať a jesť. Dobrú chuť !

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

181 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.