Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Torta Banániky v čokoláde

Kuchyňa:
Náročnosť:
Torta Banániky v čokoláde
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 5 vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 5 lyžíc oleja
  • štipka soli
  • krém:
  • 6 dcl mlieka
  • 2 banánové pudingy
  • 8 lyžíc cukru
  • 1 maslo
  • 15 banánikov v čokoláde (mini dostať v lídli)
  • na ozdobu banániky v čokoláde

Postup prípravy

1. Krok

Do veľkej misy oddelíme bielky, žĺtky si dáme do malej misky bokom. Do bielkov pridáme štipku soli a na najvyššom stupni šľaháme. Akonáhle je sneh takmer hotový, po častiach (cca na 3x) prisypávame cukor a stále šľaháme. Sneh s cukrom musíme šľahať dostatočne dlho, celkom tak 5 min. Po vytiahnutí metličiek zo snehu sa musia tvoriť špičky a držať tvar. Ak túto fázu podceníme, korpus nenabehne a bude hutná placka.

2. Krok

Do hotového pevného snehu postupne zašľaháme žĺtky a olej, šľahač už na miernych otáčkach. Vždy 1 žĺtok, , 1 lyžicu oleja, ... a takto všetko 5x.

3. Krok

Múku a kakao si odvážime a cez sito preosejeme na žĺtkovú zmes. Tým preosievaním zabránime hrudkám a múka sa prevzdušní. Vareškou opatrne premiešavame, stále dookola, kým sa všetko nespojí.

4. Krok

Cesto preložíme do formy, stierkou urovnáme viac do krajov, prostriedok je mierne prepadnutý ... ono sa to potom pečením zrovná a nerobia sa hore hrče. Pečieme 40 minút na 170 °C..po vychladnutí prerežeme na polovicu.

5. Krok

Pripravíme si krém uvarením banánového pudingu klasickým spôsobom..Po vychladnutí vmiešame maslo izbovej teploty..Miešame do penista.

6. Krok

Krém si rozdelíme odložíme si 1/3 na ozdobovanie..Ostatný asi tak polovicu naplníme prvú polovicu korpusu potom poukladáme banániky v čokoláde a zas dáme druhú polovicu krému..pritlačíme druhý plát a celý povrch torty potrieme krémom ktorý nám zostal..Dozdobíme banánikmi v čokoláde.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...