Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Toffifee torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tofi.jpg
13
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

1 2.jpg2 1.jpg3 1.jpgScreenshot_14.jpgScreenshot_15.jpg7.jpg8.jpgScreenshot_16.jpg10.jpg12.jpg13.jpg14.jpg

reklama:

Suroviny

  • Piškótový korpus:
  • 6 vajec
  • 120 g tmavej čokolády
  • 120 g polohrubej múky
  • 160 g práškového cukru
  • 120 g mäkkého masla
  • 40 g práškového cukru k žĺtkam
  • Prvý krém:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mliečnej čokolády
  • Druhý krém:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balenie krowiek
  • bonbóny toffifee
  • 100 g čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dáme si roztopiť čokoládu na piškótu..Buď to vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.Zatiaľ si rozdelíme žĺtka od bielkov.

2. Krok

Bielka vyšľaháme s cukrom do snehu.A taktiež žĺtka si vyšľaháme d cukrom do peny.

3. Krok

do roztavenej čokolády pridáme maslo a miešame kým sa maslo úplne s čokoládou neprepojí.

4. Krok

K vyšľahaným žĺtkam opatrne prišľaháme metličkou roztopenú čokoládu, ale robíme to opatrne aby sa nám žĺtka nezrazili, pretože čokoláda je teplá.

5. Krok

Teraz primiešame k čokoládovej zmesi striedavo po lyžiciach vyšľahané bielka a preosiatu múku.Miešame len vareškou alebo stierkou a pohybmi zdola nahor aby cesto zostalo nadýchané..

6. Krok

Cesto nalejeme do tortovej formy ktorej dno si vyložíme s papierom na pečenie.Priemer 24.

7. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30 minút.

8. Krok

Upečený a poriadne vychladnutý tortový korpus si rozrežeme na tri rovnaké časti.

9. Krok

pripravíme si orieškový krém: Roztopíme si orieškovú čokoládu v smotane na šľahanie..necháme mierne vychladnúť .Krowky si nasekáme na menšie kúsky..Zmesou čokolády zalejeme prvý tortový korpus a na vrch rozsypeme polovicu nasekaných krowiek.Prikryjeme druhou časťou piškóty.

10. Krok

Teraz si pripravíme druhý krém veľmi jednoducho..Vyšľaháme smotanu s cukrom na šľahačku.2/3 šľahačky rozotrieme na korpus a posypeme druhou časťou nasekaných krowiek.Prikryjeme tretím korpusom.Dáme do chladničky poriadne zatuhnúť.

11. Krok

V hrnčeku si zahrejeme 100 ml smotany na šľahanie a pridáme nalámanú čokoládu.Necháme chvíľu postáť a potom premiešame aby nám vznikla ganache.Mierne ju necháme vychladnúť, a potom pár lyžíc roztopenej čokolády primiešame ku krému zo šľahačky , ktorý nám zostal.Vyšľaháme šľahačom do hladka..

12. Krok

Vytiahneme tortu z chladničky, odopne ju z formy a potrieme po celom obvode aj po povrchu krémom. trochu krému si nechajte na zdobenie..Ganache ktorá nám zostala vylejeme do stredu torty ..

13. Krok

Krém ktorý nám zostal, dáme do cukrárskeho vrecka a dozdobíme podľa fantázie..taktiež na dekoráciu použijeme bonbóny Toffifee..Môžete použiť aj mleté oriešky alebo strúhanú čokoládu..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2480 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.