Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ten najlepší Púpavový med

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pupavoy med.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.kochrezepte.at
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 3:0 hod
  • Hotové Za: 3:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 ks púpavových kvetov
  • 2 bio citróny
  • 2 kg cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Púpavový med je najlepšie pripravovať na jar (apríl až jún), keď je rastlina v kvete. Často je na konci leta ďalší rozkvet. Kvety sa najlepšie zbierajú na slnku. pred prípravou položte kvety do veľkého sita a opatrne opláchnite pod pomaly tečúcou studenou vodou.

2. Krok

Prenesieme premyté kvety do veľkej nádoby. Tiež umyte citróny a nakrájajte na tenké plátky, pridajte ich ku kvetom z púpavy. Naplňte hrniec vodou, tak aby ste pokryli kvety a priveďte do varu. Varte pri strednej teplote po dobu 15 až 20 minút, potom odstavte, prikryte pokrievkou a nechajte pôsobiť najmenej 24 hodín.

3. Krok

Nasledujúci deň, obsah hrnca precedíme cez gázu alebo husté sitko.Tekutinu prelejeme do hrnca, a pridáme k nej cukor a necháme rozvariť..Keď sa začne sirup variť,okamžite znížime teplotu,a varíme pod pokrievkou kým med nestmavne a nezhustne..Trvá to aj niekoľko hodín. Púpavový med má tmavú farbu, podobnú lesnému medu.

4. Krok

Ak chcete skontrolovať, či bola dosiahnutá požadovaná konzistencia, občas vezmite jednu čajovú lyžičku zmesi, kvapni na tanierik a nechajte vychladnúť. Optimálna hustota je ako pri klasickom mede. Po dosiahnutí tejto konzistencie med vlievame do pohárikov z viečkom a otočíme hore dnom..tak ich necháme vychladnúť, prikryté nejakou dekou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

421 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.