Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tekvicový guláš – polievka

Chod:
Náročnosť:
reklama:
_DSC1013
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • hokkaido 2 kg
  • paradajky 5 ks
  • paprika 2 ks
  • cibuľa 2 ks
  • cesnak
  • rasca
  • soľ nerafinovaná
  • vývar zo striedky tekvice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Keď som si guláš uvarila prvýkrát a prvýkrát dala sústo do úst, chvíľu som ho "omielala" a snažila sa prísť na chuť chutiam :-D Viacmenej sladké..., ale priam dokonalé. Guláš bol najlepší na druhý a tretí deň studený priamo z chladničky!!!

2. Krok

Samozrejme, že pomer surovín si môžete upraviť podľa seba, prípadne podľa toho, čo a koľko máte doma.

3. Krok

Tekvicu (vážila 2,20kg, krabičku som zamrazila) som prekrojila, vydlabala striedku a dala variť na vývar. Kým sa vývar varil, nachystala som ostatné suroviny: nakrájala cibuľu, paradajky, papriku, tekvicu, pretlačila cesnak.

4. Krok

Na troche slnečnicového oleja som podusila cibuľku, neskôr pridala paradajky, papriku, chvíľočku podusila, pridala tekvicu, premiešala a nechala opäť chvíľu dusiť. Zaliala som vývarom (jadierká nevyhadzujte, zjedzte - vylúpte, sú výborné aj varené) a ešte sa chvíľu guláš varil (asi 15-20 minút). Na konci som pridala prelisovaný cesnak. Čas som nesledovala, ale snažím sa variť (ak varím) čo najkratšie. Tekvica bola presne "al dente".

5. Krok

Mne osobne guláš chutí vychladený priamo z chladničky na druhý a tretí deň (varené jedlo nikdy druhýkrát nezohrievam). Je delikatesný, veď vyskúšajte a dajte vedieť

V chladnejšom období (prevažne jeseň – zima) pokrmy z tekvice (hokkaido, maslovej, muškátovej ale i ostatných druhov) tvoria väčšiu časť nášho jedálneho lístka. Osobne mám najradšej tekvicový hokkaido krém so zázvorom a mrkvou, no momentálne sa mojím favoritom stal tekvicový guláš podľa Katky, neviem sa ho dojesť 🙂

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5314 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies