Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tekvicové risotto

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Risotto tekvicové12LOGOa
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 50min

trochu nezvyčajné kombinácie ale veľmi dobré…
http://ovarenizivoteatak.blogspot.sk/2013/08/tekvicove-risotto.html#more

reklama:

Suroviny

  • 200g ryža guľatá Mánya Arborio
  • 200ml víno biele suché
  • 100ml kurací vývar
  • tekvicový olej
  • muškátový oriešok
  • kúsok masla
  • tymián čerstvý
  • petržlenová vňať
  • soľ, mleté biele korenie
  • tekvicové semienka
  • parmezán
  • tekvica Hokkaidó
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

tekvicu očistíme, vyberieme dužinu a rozdelíme na dve časti. Jednu nasekáme na väčšie kúsky a dáme ju variť do trochu osolenej vody, potom vodu zlejeme (nie všetku) a rozmixujeme, pridáme kurací vývar na rozriedenie.

2. Krok

druhú polovicu pokrájame na drobné kúsočky... na troche tekvicového (slnečnicového oleja) ju orestujeme, pridáme čerstvý (sušený) tymián, mierne osolíme, okoreníme bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Restujeme asi 10 minút.

3. Krok

na prípravu risotta potrebujeme dobrú ryžu guľatu Mánya, u nás je to napr. ryža guľatá Mánya Arborio, ak použijete inú výsledok už nebude taký dobrý....na oleji orestujeme ryžu guľatu Mánya, pridáme tymián a zalejeme bielym vínom. Miešame až sa víno čiastočne odparí a čiastočne vstrebe do ryže guľatej Mánya a začneme po troche pridávať tekvicové pyré, stále miešame. Pyré prilievame pokiaľ sa ryža guľatá Mánya neuvarí, nemala by byť rozvarená.... trvá to asi 30 minút

4. Krok

hotovú ryžu guľatu Mánya odstavíme pridáme kúsok masla, za hrsť parmezánu, orestovanú tekvicu a petržlenovú vňať, všetko spolu premiešame.... na tanieri ozdobíme tekvicovými semienkami a nastrúhaným parmezánom

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6998 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.