reklama:

Tekvicové risotto

Kuchyňa:
Náročnosť:
Risotto tekvicové12LOGOa
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 50m
reklama:
reklama:

trochu nezvyčajné kombinácie ale veľmi dobré…
http://ovarenizivoteatak.blogspot.sk/2013/08/tekvicove-risotto.html#more

Suroviny

  • 200g ryža Arborio
  • 200ml víno biele suché
  • 100ml kurací vývar
  • tekvicový olej
  • muškátový oriešok
  • kúsok masla
  • tymián čerstvý
  • petržlenová vňať
  • soľ, mleté biele korenie
  • tekvicové semienka
  • parmezán
  • tekvica Hokkaidó

Postup prípravy

1. Krok

tekvicu očistíme, vyberieme dužinu a rozdelíme na dve časti. Jednu nasekáme na väčšie kúsky a dáme ju variť do trochu osolenej vody, potom vodu zlejeme (nie všetku) a rozmixujeme, pridáme kurací vývar na rozriedenie.

2. Krok

druhú polovicu pokrájame na drobné kúsočky... na troche tekvicového (slnečnicového oleja) ju orestujeme, pridáme čerstvý (sušený) tymián, mierne osolíme, okoreníme bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Restujeme asi 10 minút.

3. Krok

na prípravu risotta potrebujeme dobrú ryžu, u nás je to napr. ryža Arborio, ak použijete inú výsledok už nebude taký dobrý....na oleji orestujeme ryžu, pridáme tymián a zalejeme bielym vínom. Miešame až sa víno čiastočne odparí a čiastočne vstrebe do ryže a začneme po troche pridávať tekvicové pyré, stále miešame. Pyré prilievame pokiaľ sa ryža neuvarí, nemala by byť rozvarená.... trvá to asi 30 minút

4. Krok

hotovú ryžu odstavíme pridáme kúsok masla, za hrsť parmezánu, orestovanú tekvicu a petržlenovú vňať, všetko spolu premiešame.... na tanieri ozdobíme tekvicovými semienkami a nastrúhaným parmezánom

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?