reklama:

Tekvicové cestoviny

Náročnosť:
_DSC1066
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • hokkaido 550g
  • múka špaldová celozrnná 500g
  • soľ atlantická nerafinovaná
  • trocha vývaru z tekvice (striedky)
  • tofu biele 1 bal. na polovicu
  • špenát čerstvý
  • cesnak
  • šampiňóny krémové 3 ks
  • vývar z tekvice
  • vňať petržlenová

Postup prípravy

1. Krok

Tekvicu som očistila, nakrájala na menšie kúsky, zaliala v kastróli trochou vody, asi 15 minút dusila a precedila. Chvíľu som nechala vychladnúť, dala do väčšej misy a prisypávala múku a miesila a prisypávala a miesila cesto, až kým som bola spokojná z jeho konzistenciou. Pre začiatočníkov: bolo to hádam aj 20 minút. skôr viac ako menej 😉 Cesto som nechala odpočívať a zatiaľ dala variť vodu vo veľkom hrnci.

2. Krok

Rozmixovaný čerstvý špenát, cesnak, 1/2 bieleho tofu Alfa bio, soľ a trocha vývaru z tekvice.

3. Krok

Rozmixované krémové šampiňóny, 1/2 bieleho tofu Alfa bio, soľ, trocha vývaru z tekvice a ešte som pridala aj posekanú čerstvú petržlenovú vňať.

4. Krok

Cesto som rozdelila na dve časti a osobitne vyvaľkala na asi 2-3 mm plát. Povykrajovala kruhy o veľkosti 6 cm a plnila plnkami do stredu každého kruhu, preložila a kraje popritláčala vidličkou. Z každej plnky som urobila 20 ks "kapsičiek" či mezzelune 🙂

5. Krok

Zo zvyšného cesta som vyvaľkala tenší plát ako na mezzelune, nechala chvíľu postáť a radielkom pokrájala na dlhú široké rezance - tagliatelle, ktoré sme zjedli s jednotlivými plnkami.

6. Krok

Na panvičke som osmažila cesnakové plátky, pridala na chvíľočku čerstvé špenátové listy. Na druhej panvici som orestovala šampiňóny so sójovou smotanou na varenie a pridala aj čerstvú petržlenovú vňať a obed sa mohol podávať.

7. Krok

Dobrú chuť 🙂

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?