Tekvicové bagely

Kuchyňa:
Náročnosť:
Tekvicové bagely
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 1:20 h
  • Varenie: 35m
  • Hotové Za: 1:45 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 200 ml vlažnej vody
  • 1 lyžica cukru
  • 2 čajové lyžičky sušeného droždia
  • 1 vajce
  • 120 g salka
  • 1lyžica citrónovej kôry
  • 0,5 lyžičky kurkumy
  • 275 g očistenej tekvice
  • 850 g polohrubej múky
  • 50 g masla rozpuseného
  • 0,5 čajovej lyžičky soli
  • zabarenie vo vode kde na liter dáme 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 50 g maku celého na posypanie

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si kvások z vody droždia a s cukru.Tekvicu si uvaríme do mäkka a ponorným mixérom premixujeme tak , aby nám vzniklo pyré.

2. Krok

v miske si zmiešame múku s kurkumou s kôrou s citróna pridáme aj soľ ..K nakysnutým kvasniciam pridáme vajce, salko, tekvicové pyré a rozpustené maslo..

3. Krok

potom zmiesime obe hmoty dokopy aby nám vzniklo nelepivé cesto..Dáme pod utierku a necháme kysnúť 1 hodinu,

4. Krok

Po jednej hodine cesto premiesime a vytvarujeme z neho buď to bagely alebo podľa chuti môžete aj rožky alebo buchtičky..Tie necháme trochu podkysnúť..CCa 10 - 15 minút.

5. Krok

Medzitým si dáme zovrieť vodu a pridáme do nej sódu bikarbónu. Jednotlivé kúsky bagiel ponárame do vriacej vody a otáčame ich z oboch strán cca na 15 - 20 sekúnd..

6. Krok

Po vybratí zjemna osušíme papierovým obrúskom a ihneď ešte teplé namáčame do maku alebo ho ním zhusta posypeme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

7. Krok

zapekáme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 - 40 minút..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?