Tekvicová polievka so zázvorom

Chod:
Náročnosť:
Tekvic_pol
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 30m
reklama:
reklama:

Túto polievku robím pomerne často najmä v chladných dňoch, pretože veľmi zahreje organizmom a ja sa vždy cítim po jej konzumácii skvele. Je jednoduchá na prípravu – čas aj suroviny.

Suroviny

  • tekvica hokkaido alebo maslová
  • zázvor čerstvý
  • mrkva
  • soľ nerafinovaná morská
  • voda alebo vývar zeleninový

Postup prípravy

1. Krok

Pomer tekvice - mrkvy - zázvoru vždy dávam od oka. Približne 1 tekvička, 2-3 mrkvy (nie veľké, aby mrkva neprebila chuť tekvice) a zázvor asi 3-5 cm. Na oleji si opražím pokrájaný zázvor, pridám mrkvu a tekvicu pokrájané na kúsky (môžu byť aj väčšie) a orestujem. Po chvíli zalejem prevarenou horúcou vodou alebo vývarom.

2. Krok

Všetko sa varí možno 15 minút, odstavím a rozmixujem ponorným mixérom.

3. Krok

V tanieri si polievku vždy dozdobíme tekvicovým olejom a tekvicovými jadierkami či sójovou smotanou na varenie alebo aj ničím, chutná je aj samotná.

4. Krok

Nám chutí aj studená na druhý deň 😉

5. Krok

Dobrú chuť 🙂

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?