reklama:

Tarte flambée – francúzsky slaný koláč

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
DSC_0172
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 2:30 h
reklama:
reklama:

Tarte Flambée je známy alsaský slaný koláč na báze tenkého chlebového cesta a Crème fraîche. Pripravuje sa vo viacerých variantách – so syrom, hubami, špenátom…

Suroviny

  • 400g hladká múka
  • 1 ks sušené droždie
  • 200 ml teplá voda
  • soľ
  • 300 g anglická slanina
  • 2-3 ks cibuľa
  • 200 g kyslá smotana
  • 50 g ementál
  • čierne korenie

Postup prípravy

1. Krok

Sušené droždie zalejeme teplou vodou (4 lyžice), pridáme štipku cukru, premiešame a necháme kvások vykysnúť. Ďalej si preosejeme múku, pridáme soľ, droždie a vodu a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 2 hodiny.

2. Krok

Ak nemáme crème fraîche, tak si môžme urobiť našu slovenskú verziu. V miske zmiešame kyslú smotanu s čo najväčším obsahom tuku, 2 lyžice zakysaného mlieka, soľ a mleté čierne korenie. Necháme chvílu postáť.

3. Krok

Po dvoch hodinách si pripravíme slaninu a cibuľu. Slaninu nakrájame na tenké pásiky a cibuľu na kolieska. Cesto rozdelíme na tri časti ,každú vyvaľkáme a dáme na papier na pečenie a poprepichujeme vidličkou. Na cesto kladieme jednotlivé vrstvy - smotanu, nastrúhaný ementál, cibuľu a slaninu. Pečieme pri teplote 200°C si 20-25 minút.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?