reklama:

Syrovo špenátový slimák

Slimáky
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

slimáčiky  sú chuté  studene  aj  teplé

Suroviny

  • 400 g lístkové cesto
  • 100 g syru eidam
  • 150 g mrazeného špenátu
  • Polovicu cibule, jemne nasekanej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2-3 lyžice strúhaného parmezánu
  • 3-4 lyžice strúhanky
  • Soľ

Postup prípravy

1. Krok

Je to veľmi jednoduché. Predhrejte rúru na 220 ° C. Na troche oleja opražíme pretlačený cesnak. K cesnaku pridáme špenát a varíme na miernom ohni kým sa neodparí prebytočná voda.

2. Krok

Túto zmes vymixuje spolu so strúhankou a syrom v mixéri na hladku kašu. Môžete pridať trochu soli.

3. Krok

ístkové cesto vyvaľkáme do obdĺžnika. Rovnomerne natrieme plnkou zo špenátu a zrolujeme z oboch strán ku stredu.

4. Krok

Obráťte zrolovaným na spodok zatlačte zjemna. Ostrým nožom krájame na plátky asi 1 cm. Obráťte zrolovaným na spodok zatlačte zjemna. Ostrým nožom krájame na plátky asi 1 cm.

5. Krok

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie ..potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme asi 15 minút dozlatista pri 180 °C.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?