Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Syrovo cuketový slaný koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Syrovo cuketovy.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 800 g cukety
  • 200 - 250 g mozzarelly alebo eidamu
  • 2 - 3 vajcia
  • 50 - 80 g hladkej múky
  • 20 g zelenej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • soľ a mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • zmes talianskych byliniek
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle . Pridajte 2 štipky soli, premiešajte a nechajte 10-15 minút postáť.. Potom cuketu opatrne vyžmýkame a scedíme všetku šťavu, ktorá odstala. Čím viac šťavy dokážete vytlačiť, tým lepšie. K cukete pridáme vajcia (2 veľké alebo 3 malé), nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku a cesnak, zmes talianskych byliniek a mleté ​​čierne korenie. Dôkladne premiešame.

2. Krok

Pridaním po 1 polievkovej lyžici preosiatej múky zmes zahustíme. Pridáme len toľko múky, aby zmes zhustla do stavu, kedy si „koláč“ udrží svoj tvar bez toho, aby sa rozlieval po plechu. Zmes ochutnajte a podľa chuti pridajte ešte soľ. Plech vystelieme papierom na pečenie. Papier namažte tenkou vrstvou rastlinného oleja.

3. Krok

Cuketovú hmotu rozotrieme na plech a vyrovnáme na hrúbku asi 1-1,5 cm. Výsledný koláč vložte do rúry predhriatej na 200°C a pečte 25-30 minút, kým koláč po okrajoch nevyschne a jeho povrch nezhnedne. Potom koláč posypeme strúhaným syrom. Chuťovo je výborná kombinácia tvrdého syra a mozzarelly v rovnakých pomeroch (asi 125 gramov každý). Teplotu znížime na 180°C, koláč vložíme do rúry a pečieme ešte 10-12 minút, aby sa syr roztopil. Hotový koláč posypeme 2-3 štipkami nasekanej petržlenovej vňate.

reklama:
Cuketovy kolac 2.jpg
www.iamcook.ru
Syrovo cuketovy grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1759 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.