reklama:

Syrovo – cesnaková bageta

Bbl0rPL2R A
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 2:0 h
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 2:30 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 šálka teplej vody
  • 1 polievková lyžica medu
  • 2,5 lyžičky kvasníc
  • 1 lyžička soli
  • 3 šálky polohrubej múky
  • Olivový olej
  • 140 g tvrdého syru
  • 100 g cesnakového masla

Postup prípravy

1. Krok

Vo veľkej mise zmiešame vodu, med a droždie. Necháme 5 minút napeniť. Pridáme soľ a múku. Vymiesime cesto. Okraje misy a cesto potrieme olivovým olejom. Misu prikryjeme s igelitovou fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu.

2. Krok

Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 2 rovnaké časti. Vyformujeme 2 pretiahnuté bagety na dĺžku plechu. Bagetu môžeme aj zakrútiť niekoľkokrát, získame pekný finálny efekt.Dáme ich na plech, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť ďalších 30 minút.

3. Krok

Rozohrejeme rúru na 175 stupňov a bagety pečieme 20 minút. Vyberieme pekáč z rúry, potrieme bagety cesnakovým maslom a vrátime ich na ďalších 5-7 minút, kým začnú tmavnúť.

4. Krok

Vyberieme opäť z rúry a necháme vychladnúť cca 15 minút. Vykonáme rezy pozdĺž dĺžky bagety, potrieme olejom a rezy naplnme plátkami syra. Dáme do rúry na ďalších 3-5 minút, kým sa syr nerozpustí.

5. Krok

Podávame ihneď.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?