Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sypaný jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkový sypaný
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 220 g polohrubej múky
  • 220 g krupice
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka:
  • 1,5 kg jabĺk
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička mletej škorice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Je to hotové za chvíľu. Maslo vložte do mrazničky na 20 minút alebo dlhšie, aby sa vám lepšie strúhalo a neroztopilo sa v rukách.

2. Krok

Z múky, krupice, cukru a prášku do pečiva pripravte suchú zmes a všetko poriadne premiešajte, aby sa prášok do pečiva rovnomerne rozptýlil. Suchú zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.

3. Krok

Teraz pripravte náplň. Vezmite jablká sladkokyslé, šťavnaté, s jasnou výraznou chuťou. Ak jablká nie sú šťavnaté, vezmite si o 20-30 g masla viac.

4. Krok

Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a dužinu nastrúhame na hrubom strúhadle. Čistá hmotnosť strúhaných jabĺk musí byť najmenej 1 kg. Ak vám jablká začnú veľmi rýchlo tmavnúť, môžete ich pokvapkať citrónovou šťavou.

5. Krok

Dno formy vyložíme pergamenom. Pergamen a boky formy (mám priemer formy 20 cm) namažte maslom. Prvú časť suchého cesta nasypeme na dno formy a zarovnáme. Na tento koláč je lepšie použiť jednodielnu formu, pretože šťava bude vytekať z odopínacej formy a kvapkať vám do rúry. A potrebujeme, aby sa v koláči zachovala všetka šťava.

6. Krok

Navrch rovnomerne rozložíme polovicu nastrúhaných jabĺk.

7. Krok

Nalejte na jablká trochu medu a posypeme ½ lyžičky škorice, Zopakujte vrstvy suché cesto, jablká, med a škoricu.

8. Krok

Vrch koláča posypeme zvyšnou suchou zmesou a zarovnáme. Všetky vrstvy by mali mať približne rovnakú hrúbku.

9. Krok

Vyberte maslo z mrazničky a nastrúhajte ho na cesto na hrubom strúhadle. Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180 °. Najprv pečte 30 minút v spodnej časti rúry, potom panvicu presuňte do stredu rúry a pečte ďalších 20-25 minút. Počas tejto doby sa maslo rozpustí a pretečie všetkými vrstvami koláča a suchá zmes krupice a múky napučí a zmení sa na plnohodnotnú vlhkú šťavnatú piškótu..

10. Krok

Koláč po vychladnutí nakrájame na porcie.

reklama:

1 12.jpg
1000.menu
2 11.jpg
1000.menu
3 12.jpg
1000.menu
4 11.jpg
1000.menu
5 9.jpg
1000.menu
6 8.jpg
1000.menu
7 9.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

316 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.