Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svokrine oko

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svokrine.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
recipeci.com
  • Kusov: 24
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 250 g vlašských orechov
  • 200 g mletých maslových sušienok
  • 180 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica rumu
  • 150 g masla alebo margarínu
  • 200 g čokolády na varenie
  • 200 ml mlieka
  • ďalej potrebujeme:
  • 24 ks sušených fíg
  • 24 polovíc jadier vlašského orecha
  • 100 g kokosu
  • 100 g mletých vlašských orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko prevaríme s cukrom, vanilkovým cukrom a rumom. Pridajte maslo a čokoládu a miešajte, aby sa rozpustili. Potom pridáme 250 g mletých vlašských orechov a 200 g mletých sušienok. Hmotu dobre premiešame a necháme dobre vychladnúť.

2. Krok

Narežte vrch stonky sušenej figy trochu narežte nožom a urobte zárez, do ktorého opatrne zatlačte polovicu vlašského orecha. Zatvorte prstami na všetkých stranách tak, aby orech zostal vo vnútri . Nie je to také ťažké, pretože sušené figy sú dosť lepkavé, chce to len trochu vytrvalosti

3. Krok

Naplnené figy natrieme vychladnutou zmesou z vlašských orechov, sušienok a čokolády. Na každú figu postačí 1 polievková lyžica zmesi. Vytvarujte guľky a časť z nich ihneď obaľte v mletých ​​vlašských orechoch a druhú časť v kokose .. Guličky necháme na plechu dobre vychladnúť.

4. Krok

Najlepšie je dať ich na cca 1 hodinu do mrazničky. Potom ich vyberte a nakrájajte na polovice. Nakrájané koláčiky skladujeme na tácke v chlade až do podávania. Nemusia byť teda v chladničke, balkón, špajza alebo terasa budú celkom ok. Uchovávajte ich len v uzavretých boxoch.

reklama:

Dsc01134.jpeg
recipeci.com
Dsc01142.jpeg
recipeci.com
Dsc01144.jpeg
recipeci.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

430 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.