Svinky

KuwaE_jL0o8
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 1:20 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice sušeného droždia
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 čajová lyžica soli
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 200 g masla alebo oleja
  • Zemiaková kaša s cibuľkou
  • Huby na cibuľke, potom rozmixované (prípadne mleté mäso, ale podusené)

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si kysnuté cesto.V teplom mlieku urobíme kvások, z kvasníc a z cukru so štipkou soli. Po vykysnutí pridáme múku a uhnietime mäkké a poddajné cesto. Toto cesto dáme na 4 hodiny do chladničky oddýchnuť (neľakajte sa, nič sa mu nestane). Po tejto dobe sa cesto stane plastickým, výborným na modelovanie.

2. Krok

Vyformujeme si malé gule, z ktorých budeme robiť prasiatka. Postupujte podľa návodu.Pri plnení postupujeme tak, že si guľku rozvaľkáme a naplníme ju najskôr kašou a potom zmesou hríbov alebo mäsovou plnkou.

3. Krok

Nakoniec prirobíme ušká, ňufáčik a chvostík. Lepíme ich žĺtkom. Oči sa dajú urobiť buď z hrozienok alebo z nového korenia.

4. Krok

No a sviňuchy sú pripravené na vymastenom plechu na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C do zlatista. Pred dopečením cca 5 minút potrieme ešte svinky zostávajúcim žĺtkom a dopečieme.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?