reklama:

Svieži koláč z čerstvých ríbezlí

Kuchyňa:
Náročnosť:
4 (2)
  • Kusov: jeden plech
  • Čas Prípravy: 40m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 1:15 h
reklama:
reklama:

Inšpirovala som sa receptom z časopisu-Život (2004)

Suroviny

  • 300g múka hladká
  • 1 prášok do pečiva
  • 60g maslo
  • 6ks vajcia
  • 150g cukor kryštál
  • 2ks cukor vanilkový
  • 250ml smotana na šľahanie
  • 700g čerstvé ríbezle
  • 200g cukor práškový

Postup prípravy

1. Krok

Žľtky, maslo, krupicový cukor, 1 vanilínový cukor vyšlaháme do penista a primiešame smotanu.

2. Krok

Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

3. Krok

Cesto dáme na hlbší plech ( ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale môže byť aj menší, potom aj sneh na koláči bude hrubšia vrstva, lebo mne sa vidí toho snehu málo) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. (Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: 3 stupeň)

4. Krok

Ríbezle zbavíme stopiek ( pomocou vidličky)

5. Krok

Premyjeme ríbezle vodou a necháme odkvapkať. Lyžicu práškového cukru dáme bokom, zvyšok zmiešame s ríbezľami a necháme ich asi 10 minút odležať.

6. Krok

Po upečení dáme cesto na vlhkú utierku a stiahneme opatrne papier a plát cesta preložíme späť na plech.

7. Krok

Medzitým vyšlaháme dotuha bielky s druhým vanillínovým cukrom.

8. Krok

Na ešte vlažné upečené cesto, rozložíme ríbezle aj so šťavou.

9. Krok

A na vrch nanesieme ušľahaný tuhý sneh, ktorý pocukrujeme lyžicou práškového cukru. Koláč opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 5-10 minút, kým sneh začne hnednúť. Dobrú chuť!

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?