Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svieži koláč z čerstvých ríbezlí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
4 (2)
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: jeden plech
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:15 hod

Inšpirovala som sa receptom z časopisu-Život (2004)

reklama:

Suroviny

  • 300g múka hladká
  • 1 prášok do pečiva
  • 60g maslo
  • 6ks vajcia
  • 150g cukor kryštál
  • 2ks cukor vanilkový
  • 250ml smotana na šľahanie
  • 700g čerstvé ríbezle
  • 200g cukor práškový
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Žľtky, maslo, krupicový cukor, 1 vanilínový cukor vyšlaháme do penista a primiešame smotanu.

2. Krok

Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

3. Krok

Cesto dáme na hlbší plech ( ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale môže byť aj menší, potom aj sneh na koláči bude hrubšia vrstva, lebo mne sa vidí toho snehu málo) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. (Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: 3 stupeň)

4. Krok

Ríbezle zbavíme stopiek ( pomocou vidličky)

5. Krok

Premyjeme ríbezle vodou a necháme odkvapkať. Lyžicu práškového cukru dáme bokom, zvyšok zmiešame s ríbezľami a necháme ich asi 10 minút odležať.

6. Krok

Po upečení dáme cesto na vlhkú utierku a stiahneme opatrne papier a plát cesta preložíme späť na plech.

7. Krok

Medzitým vyšlaháme dotuha bielky s druhým vanillínovým cukrom.

8. Krok

Na ešte vlažné upečené cesto, rozložíme ríbezle aj so šťavou.

9. Krok

A na vrch nanesieme ušľahaný tuhý sneh, ktorý pocukrujeme lyžicou práškového cukru. Koláč opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 5-10 minút, kým sneh začne hnednúť. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.4 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13014 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.