reklama:

Švédsky mandľový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
Švédsky mandľový koláč
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 50m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 150 ml šľahačky
  • 125 g cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 225 g mandlí
  • 100 g masla
  • 60 g mandľových vločiek

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si žĺtka od bielkov.Uvaríme si šľahačku v hrnci s cukrom a potom vmiešame žĺtky.Povaríme 5 minút na miernom ohni....Mala by nám vzniknúť hustá kaša..

2. Krok

Potom prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť..

3. Krok

Bielka vyšľaháme do peny pridáme cukor a premiešame na sneh..Pridáme mleté mandle a navrstvíme do tortovej formy..Priemer 26 ..

4. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre pri 150°C cca 25 minút.Potom necháme vychladnúť..

5. Krok

mandľové lupienky si opražíme na suchej panvici do zlatista. Maslo vyšľaháme do peny a potom po lyžiciach pridávame žĺtkovú šľahačku.nakoniec natrieme na mandľový korpus a dozdobíme opraženými mandľovými lupienkami a práškovým cukrom.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?