reklama:

Švédska mandľová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Švédska  mandľová torta
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 50m
  • Hotové Za: 1:5 h
reklama:
reklama:

Možno  ju  poznáte  z Ikea.))

Suroviny

  • 8 vajec
  • štipka soli
  • 250 g práškového cukru
  • 200 g mandľová múčka (alebo jemne nasekané mandľe v mixéri)
  • 75 g mandľových lupienkov
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 2 vanilkové cukre
  • 250 g masla
  • 20 g sušenej smotany

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180 °C..Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 ..Tú si vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie.

2. Krok

oddelíme žĺtka od bielkov ..Bielka vyšľaháme so štipkou soli do pevných vrcholcov ,potom pridáme 125 g práškového cukru..3ľaháme do snehu..Potom vmiešame mandľovú múku.Pečieme asi 20 minút pri 180 °C..

3. Krok

Zatiaľ si opražíme na suchej panvici mandľové lupienky..

4. Krok

Žĺtka smotanu a práškový cukor šľaháme nad parou 15 - 20 minút, metličkou do zhustnutia..Potom necháme vychladnúť a vmiešame maslo a sušenú smotanu spolu s vanilkovým cukrom, a vymiešame hladký krém.

5. Krok

Krém nanesieme na mandľovú piškótu..Potom je už len na vás či na krém dáte ešte šľahačku alebo vyšľahaný tuhý bielkový sneh..Prelejete čokoládovou polevou a posypete mandľovými lupienkami..

6. Krok

Môžete len klasicky na krém nasypať mandľové lupienky...

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?