Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sušienky Hríbiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sušienky Hríbiky
14
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 24
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Huby.jpgHuby 2.jpgHuby 3.jpgHuby4.jpgHuby 5.jpgHuby6.jpgHuby7.jpgHby 8.jpgHuby 10.jpgHuby 11.jpgHuby 12.jpgHuby 13.jpgHuby 14.jpg

reklama:

Suroviny

  • 150 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 1 vajec
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 vanilkový cukor
  • 650 g hladkej múky
  • Na ozdobu :
  • 200 g čokolády
  • Glazúra:
  • 1 bielko
  • 170 g práškového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom..pridáme vajíčko a znovu prešľaháme..Potom pridáme kyslú smotanu..

2. Krok

Potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a so sódou a vymiesime hladké cesto.

3. Krok

Cesto si rozdelíme na 4 časti. Každú časť zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Cesto vyberáme po častiach. Najprv vytvárame nohy (24 kusov) - kúsky o veľkosti malíčka. z dvoch kusov cesta.. Ukladáme ich na tácku a dáme ich na pár minút do mrazničky , preto aby počas pečenia udržali svoj tvar..

4. Krok

Ďalej vytvárame klobúky. Vyrábame gule o veľkosti väčšieho vlašského orecha.Taktiež z dvoch kusov cesta. Guľky ukladáme na plech a sploštíme ich rukou aby nám vznikli klobúčiky.pečieme ich v predhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.

5. Krok

Potom vyberieme z mrazničky nožičky a upečieme ich pre tej istej teplote aj minútach..

6. Krok

Keď klobúčiky mierne vychladnú vydlabeme z opačnej strany dierky na nožičky..Musíme to robiť kým sú sušienky teplé , lebo keď vychladnú zatvrdnú a už by sa vám to zle robilo.-

7. Krok

práškový cukor si preosejeme..Vyšľaháme bielko do ktorého postupne pridávame preosiaty cukor a nakoniec citrónovú šťavu..Vyšľaháme hladkú polevu..

8. Krok

Asi polovicu polevy si dáme do cukrárskeho vrecka, zvyšok prikryjeme fóliou. Klobúky a nohy si spárujeme čo do veľkosti a tvaru. Ochladené časti húb začíname priliepať.. Do výrezov dáme polevu cukrárskym vreckom a prilepíme nožičky.Takto prilepíme všetky nožičky.. Necháme polevu zatuhnúť..Potom glazúrou namažeme hríbiky odspodu..Aj klobúčik odspodu a celú nožičku.. necháme zaschnúť hore nohami..Ak by bola poleva tuhá rozriedime ju ešte trochou citrónovej šťavy , a potierame štetcom..Spodok nožičky môžete prizdobiť makom a mletými pistáciami..

9. Krok

Rozpustíme si čokoládu a kolbúčiky do nej namáčame tak, že ich držíme za nožičku..Ukladáme ich na tácku alebo na papier na pečenie.., a vložíme do chladničky kým čokoláda nezatuhne..pre lepší efekt môžete štetcom potrieť ešte sušeným kakaom aby ste získali zamatový vzhľad..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

373 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.