Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sušené paradajky v oleji

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Screenshot_20
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • paradajky
  • soľ morská hrubozrnná
  • olivový olej extra virgin
  • cesnak
  • bylinky čerstvé

Postup prípravy

1. Krok

paradajky nakrájame na asi 3-4mm plátky, poukladáme na sitá v sušičke a sušíme pokiať paradajky nemajú takú gumovitú konzistenciu... ja sušenie kombinujem.... cez deň keď mi páli slnko na balkón, vykladám paradajky na balkón... v čase najväčších teplôt boli paradajky usušené behom dňa...

2. Krok

paradajky sa môžu sušiť aj v rúre, 12-18 hod. pri teplote 50-60°C... alebo nakrájané paradajky naukladáme na plech, rúru vyhrejeme na 220°C, plech dáme do rúry a po 10-tich minútach rúru vypneme, plech necháme dnu a rúru neotvárame 4-5 hod. potom paradajky skontrolujeme, ak treba poobraciame a znovu zopakujeme - rúru vyhriať na 220°C po 10-tich minútach rúru vypnúť a nechať zavretú 4-5 hod. opakujeme až sú paradajky usušené

3. Krok

usušené paradajky môžeme skladovať v uzatvárateľných nádobách na tmavom a chladnom mieste alebo si ich naložíme do oleja

4. Krok

na dno vhodného pohára uložíme striedavo sušené paradajky, kolieska cesnaku, petržlenovú vňať, bazalku, zľahka osolíme a zalejeme kvalitným olivovým olejom, odložíme do chladničky a o týždeň môžeme konzumovať

5. Krok

takto pripravené sušené paradajky sú súčasťou mnohých talianskych špecialít... len tak s cestovinami sú priam báječné...

o kvalitné domáce sušené paradajky som sa pokúšala viac krát a výsledok nič moc… až keď som minulý rok nasadila odrodu San Marzano, ktorá je špeciálne určená na sušenie za.čalo sa mi dariť.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...