Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sušené paradajky v oleji

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_20
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

o kvalitné domáce sušené paradajky som sa pokúšala viac krát a výsledok nič moc… až keď som minulý rok nasadila odrodu San Marzano, ktorá je špeciálne určená na sušenie za.čalo sa mi dariť.

reklama:

Suroviny

  • paradajky
  • soľ morská hrubozrnná
  • olivový olej extra virgin
  • cesnak
  • bylinky čerstvé
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

paradajky nakrájame na asi 3-4mm plátky, poukladáme na sitá v sušičke a sušíme pokiať paradajky nemajú takú gumovitú konzistenciu... ja sušenie kombinujem.... cez deň keď mi páli slnko na balkón, vykladám paradajky na balkón... v čase najväčších teplôt boli paradajky usušené behom dňa...

2. Krok

paradajky sa môžu sušiť aj v rúre, 12-18 hod. pri teplote 50-60°C... alebo nakrájané paradajky naukladáme na plech, rúru vyhrejeme na 220°C, plech dáme do rúry a po 10-tich minútach rúru vypneme, plech necháme dnu a rúru neotvárame 4-5 hod. potom paradajky skontrolujeme, ak treba poobraciame a znovu zopakujeme - rúru vyhriať na 220°C po 10-tich minútach rúru vypnúť a nechať zavretú 4-5 hod. opakujeme až sú paradajky usušené

3. Krok

usušené paradajky môžeme skladovať v uzatvárateľných nádobách na tmavom a chladnom mieste alebo si ich naložíme do oleja

4. Krok

na dno vhodného pohára uložíme striedavo sušené paradajky, kolieska cesnaku, petržlenovú vňať, bazalku, zľahka osolíme a zalejeme kvalitným olivovým olejom, odložíme do chladničky a o týždeň môžeme konzumovať

5. Krok

takto pripravené sušené paradajky sú súčasťou mnohých talianskych špecialít... len tak s cestovinami sú priam báječné...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

34010 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.