Sušené paradajky v oleji

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Screenshot_20
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

o kvalitné domáce sušené paradajky som sa pokúšala viac krát a výsledok nič moc… až keď som minulý rok nasadila odrodu San Marzano, ktorá je špeciálne určená na sušenie za.čalo sa mi dariť.

Suroviny

  • paradajky
  • soľ morská hrubozrnná
  • olivový olej extra virgin
  • cesnak
  • bylinky čerstvé

Postup prípravy

1. Krok

paradajky nakrájame na asi 3-4mm plátky, poukladáme na sitá v sušičke a sušíme pokiať paradajky nemajú takú gumovitú konzistenciu... ja sušenie kombinujem.... cez deň keď mi páli slnko na balkón, vykladám paradajky na balkón... v čase najväčších teplôt boli paradajky usušené behom dňa...

2. Krok

paradajky sa môžu sušiť aj v rúre, 12-18 hod. pri teplote 50-60°C... alebo nakrájané paradajky naukladáme na plech, rúru vyhrejeme na 220°C, plech dáme do rúry a po 10-tich minútach rúru vypneme, plech necháme dnu a rúru neotvárame 4-5 hod. potom paradajky skontrolujeme, ak treba poobraciame a znovu zopakujeme - rúru vyhriať na 220°C po 10-tich minútach rúru vypnúť a nechať zavretú 4-5 hod. opakujeme až sú paradajky usušené

3. Krok

usušené paradajky môžeme skladovať v uzatvárateľných nádobách na tmavom a chladnom mieste alebo si ich naložíme do oleja

4. Krok

na dno vhodného pohára uložíme striedavo sušené paradajky, kolieska cesnaku, petržlenovú vňať, bazalku, zľahka osolíme a zalejeme kvalitným olivovým olejom, odložíme do chladničky a o týždeň môžeme konzumovať

5. Krok

takto pripravené sušené paradajky sú súčasťou mnohých talianskych špecialít... len tak s cestovinami sú priam báječné...

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?