Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sušené jablká v rúre

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Susene jablka v rure.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Na sušenie je vhodný akýkoľvek druh jabĺk. Tiež nie je potrebné používať iba „výstavné“ ovocie. Môžete použiť jablká s  miernym poškodením no, treba ich iba zrezať.

Je lepšie použiť sladko- kyslé jablká.

Opláchnite a osušte jablká. Ak sa sušené jablká budú používať iba na výrobu nápojov (do čaju ), potom sa jablká môžu sušiť spolu s jaderníkmi.

Ak sa zo sušených jabĺk pripravujú rôzne jedlá, je lepšie jadro z nich odstrániť pomocou noža alebo špeciálneho zariadenia na vyberanie jadier.

Jablká nakrájame na tenké plátky.
Nakrájané jablká dajte na suchý, čistý plech v tenkej vrstve, najlepšie je ich poukladať na pergamenový papier.

Vložíme plech s jablkami do rúry, nastavíme teplotu na 60 stupňov. Jablká necháme hodinu v rúre.

Po stanovenom čase jablká premiešajte, zvýšte teplotu na 70 stupňov. Tiež necháme 1 hodinu.

Po hodine premiešajte sušené jablká a zvýšte teplotu na 80 stupňov. Dvierka rúry sa môžete mierne otvoriť. Jablká je potrebné častejšie miešať.

Všeobecne proces sušenia v rúre trvá asi 6 hodín, musíte sa však zamerať na stav a chuť sušených jabĺk, mali by byť mäkké, ale suché.

Je ešte jednoduchšie sušiť jablká v elektrickej rúre, stačí nastaviť teplotu na 50 stupňov a zapnúť ventilátor. V elektrickej rúre budú jablká sušiť asi 10 hodín.
Skladujte sušené jablká v plátenom alebo papierovom vrecku alebo v sklenenej nádobe.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg jabĺk
reklama:
reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6870 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.