Strúhaný smotanový koláč s višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bez nazvu 1 – obnoveny 5.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 35m
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 1:40 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 280 g hladkej múky
  • 175 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 4 žĺtka
  • 4 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • plnka:
  • 700 g kyslej smotany
  • 170 g práškového cukru
  • 3 lyžice škrobu
  • 4 bielka
  • 400 g višní

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte cesto. Prášok múka, kakao, cukor, soľ a pečenie dať do misy mixéra. Pridáme nakrájané studené maslo.Všetko premiešame aby nám vznikli omrvinky.

2. Krok

cesto si preložíme do misky a pridáme žĺtky a vymiesime jednotné cesto..Ak je potrebné pridajte trochu mlieka.

3. Krok

Rozdeľte cesto na polovicu, obe ich zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do mrazničky po dobu 20 minút. Potom jeden kus nastrúhajte na plech pokrytý s papierom na pečenie.

4. Krok

Predhrejeme si rúru na 170 °C a pripravené cesto predpečieme asi 8 minút.Potom z rúry vyberieme ale necháme ju zapnutú.

5. Krok

V miske si zmiešame kyslú smotanu, cukor a škrob.Zvlášť si vymiešame bielka do peny,a potom ich pridáme k smotanovej zmesi.Premiešame len zľahka zhora nadol.

6. Krok

Plnku navrstvíme na predpečené cesto a zarovnáme.Potom poukladáme vykôstkované višne, a nastrúhame druhú polovicu cesta.

7. Krok

Vložíme do rúry a pečieme ďalších 45 minút.Potom rúru vypneme a pootvoríme dvierka.Koláčik tam necháme oddychovať 30 minút.

8. Krok

Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?