Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Strúhaný Cézar koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Struhany cezar kolac.jpg
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: miremirc.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 1:15 hod
  • Hotové Za: 1:55 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 250 g masla
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 450 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 5 žĺtkov
  • Tvarohová vrstva:
  • 500 g tvarohu (môžete dať namiesto ricotty + 250 g tvarohu)
  • 250 g ricotty
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • makovo kokosový vrstva:
  • 5 bielkov
  • 50 g kokosu
  • 70 g maku
  • 2 plechovky broskýň
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky si dáme všetky suché prísady na cesto..Premiešame ich a potom pridáme na kocky nakrájané maslo..Premiešame opäť prstami, pridáme žĺtka a vymiesime hladké cesto..Nemiesime dlho. Cesto rozdelíme na dve časti. zabalíme do fólie a dáme do chladničky odpočívať..Najmenej na 30 minút.

2. Krok

pripravíme si plech 25 x 35 .vyložíme ho s papierom a na dno plechu nastrúhame jednu časť cesta.Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a cesto predpečieme 13 minút.Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnky.

3. Krok

Najskôr si pripravíme tvarohovú plnku..vymiešame tvaroh s cukrom s pudingovým práškom a vanilkovým cukrom..nakoniec vmiešame vajcia..

4. Krok

Makovo kokosovú vrstvu pripravíme najskôr vyšľahaním snehu z bielkov..Najskôr so štipkou soli a potom vmiešame cukor..Potom ku snehu primiešame kokos a celý mak..

5. Krok

Broskyne scedí zo šťavy a potom ich nakrájame na kocky..

6. Krok

na predpečené cesto poukladáme kúsky broskýň, tie zatrieme tvarohovou plnkou a rozotrieme snehovú vrstvu z kokosu a maku..na závar nastrúhame po povrchu druhú časť z cesta..

7. Krok

Koláčik pečieme pri 170°C asi 60 minút..Potom ho necháme na mriežke úplne vychladnúť a nakrájame na porcie..Je naozaj úžasný...

Dsc_1186 1024x681.jpg Dsc_1187 1024x681.jpg Dsc_1190 1024x681.jpg Dsc_1189 1024x681.jpg Dsc_1191 1024x681.jpg Dsc_1192 1024x681.jpg Dsc_1193 1024x681.jpg Dsc_1194 1024x681.jpg Dsc_1195 1024x681.jpg Dsc_1197 1 1024x681.jpg Dsc_1200 1 1024x681.jpg

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6241 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.