reklama:

Stromboli – pizzová roláda

Kuchyňa:
Chod: , ,
Náročnosť:
0c7f6aa8 1b69 46f4 99da 5779e9a654f4.jpg
  • Kusov: 2
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 2:20 h
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 2:35 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • cesto na pizzu:
  • 1 šálka teplej vody
  • 2 1/4 lyžičky sušeného droždia
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžičky soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 šálky múky hladkej
  • Plnka:
  • 1 šálka rajčinového základu alebo kečupu
  • mozzarella
  • 9 kúskov suchej salámy
  • 7 kúskov šunky
  • 1 vajíčko
  • oregáno podľa chuti

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu cesta si zmiešame pohár teplej vody s droždím a s jednou lyžicou medu..Môžete použiť miesto medu cukor-.

2. Krok

Po chvíli pridáme soľ olivový olej a múku a vypracujeme cesto.Cesto potrieme olivovým olejom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 2 hodiny

3. Krok

Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti..každú z nich vyvaľkáme ako na závin veľkosť cca 25 x 40 .Potrieme paradajkovým základom okraje necháme voľné cca 6 cm..pridáme nastrúhanú mozzarellu ,poukladáme plátky šunky aj suchej salámy .

4. Krok

vajce si rozšľaháme a potrieme ním okraje cesta.

5. Krok

Zvinieme do rolky a necháme 10 minút na plechu podkysnúť..Vrch každej stromboli narežeme potrieme vajcom a posypeme zvyšným syrom.Posypeme oregánom..

6. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C 15 minút..

7. Krok

Náplň je samozrejme ako v prípade pizze voliteľná..čiže čo máte radi s tým si ju naplňte..

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?