reklama:

Strešné rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_16
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 55m
reklama:
reklama:

dávno zabudnuté…

Suroviny

  • svetlý korpus:
  • 170g múka hladká, 170g cukor kryštál
  • 170g alebo Hera, Palmarin
  • 3ks vajcia
  • 1,1/2 čl prášok do pečiva
  • tmavý korpus:
  • 4Pl kakaový prášok, trošku voda
  • a ostatné,ako pri svetlom, korpuse
  • Krém: 250g cukor práškový,
  • 2-3pl smotana sladká
  • 125g maslo , 2- 3pl rum
  • Poleva:
  • 150g marcipánová hmota

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si žĺtky od bielok,k žĺtkom pridám cukor, tuk a šlaháme do peny , pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a napokom vyšlahaný sneh,cesto rozotrieme na plech na ktorom je papier na pečenie a pecieme do ružova...

2. Krok

bledá piškóta... tmavá piškóta

3. Krok

piškotu potom rozkrojíme na tri rovné pásy,aj bledú aj tmavú.Z ingrediencií na krém vyšlaháme maslo z cukrom do ktorého sa dá rum a sl.smotana a plníme pásy striedavo tmavý a bledý pás krému sa nedáva veľa...

4. Krok

takto naplnené dáme do chladu na 1-2 hod.

5. Krok

potom rozkrojené kusy postav , aby boli k sebe ,tak aby tvorili strechu a zlep zvyšným krémom...

6. Krok

takto strechu máš pripravenú , aby si dala na ňu marcipánonú hmotu,ktorú som vyvaľkala pod fóliou a vrchnú stranu fólie,som dala dole a preložila som ju na strechu..

7. Krok

potom dobre popritláčame na vrch strechy a stiahneme fóliu z mramorového marcipánu...a strecha je hotová.

8. Krok

Dobrú chuť!

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?