reklama:

Sterilizovaná zelenina

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Snímek 813
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 45m
reklama:
reklama:

Keď sme nemali dobrú pivnicu na zeleninu a tiež,

keď sa v jeseň vyberala zelenina,

tak aj tú maličkú som vždy zúžitkovala,

tieto recepty mám od mojej maminky,

vždy sme mali plnú komoru….

Suroviny

  • mrkva
  • petržlen
  • zeler
  • kalerab
  • deko
  • voda 2 l

Postup prípravy

1. Krok

Nálevu si uvarí asi toľko,podľa toho,koľko zeleniny budem mať na zaváranie,keď bude málo nálevu,tak dovarím.Takúto zeleninu používam,ako bežne čerstvú, aj do mäsových polievok,nenechá sa dlho sterilizovať a môžeš použiť,aj keď budeš variť hovädziu polievku,keď otvoríš pohár , už vtedy ti zavonia,ako zeleninová polievka.Tak a teraz k receptu,očistýme si rôznu zeleninu , akú používate,ja som dala mrkvu peržlen,kaleráb, a zeler,a lístky ligurčeka...

2. Krok

nakrájaš a poukladáš do pohárov a zaleješ nálevom z deka a vody,ktorý precedíme,v bývalom deku je najmenej tých smetí, preto som si kúpila deko,ale v CZ,ale použila som už aj zeko,nič sa nestalo...

3. Krok

zavíčkuješ a sterilizuješ 15_20 min, aby si ju mohla v polievke ešte variť s mäskom...

4. Krok

tak isto postupujem aj pri zelenine na sviečkovú,zeleninu nakájam na kocky a zalejem takýmto nalevom,tiež sterilizujem,tam už môžeme aj pridať pár minút,tu nám to nevadí,,môžeš použiť aj do zeleninovej polievky...

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?