reklama:

Steak

Steak
  • Kusov: 3
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 6m
  • Hotové Za: 20m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 3 ks hovädzej sviečkovice
  • 2 vetvičky tymiánu
  • Petržlenová vňať
  • Steakové korenie
  • Rukola
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • Soľ
  • Čerstvo mleté čierne korenie

Postup prípravy

1. Krok

Mäso roztlačíme jemne s rukou a potrieme olivovým olejom. Posypeme z oboch strán korením na steaky. Necháme chvíľu postáť. Potom posypeme tymiánom. Držíme sa toho, že správny steak by mal mať 2 cm.

2. Krok

Rozpálime gril alebo pavničku. Steak pečieme z každej strany cca 3 minúty (krvavý). Ak chcete prepečený, tak z každej strany 3 minúty a potom znova aspoň po 2 minúty z každej strany.

3. Krok

Nasekáme si petržlenovú vňať a papriku nakrájame na malé kocky. Toto premiešame s balzamicom, soľou a s trochou olivového oleja. Túto zmes dáme na tanier a na to poukladáme steaky. Pridáme aj výpek zo steakov. Dozdobíme rukolou.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?