Špenátový koláč

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Špenátový koláč13
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 50m
reklama:
reklama:

koláč je výborný len tak samotný so zeleninovým šalátom ako ľahká večera ale výborný je aj ako príloha k mäsu, napr. ku kurčaťu miesto plnky…

Suroviny

  • 300g špenát čerstvý
  • 3 vajcia
  • 2 rožky
  • 100ml mlieka
  • 200g šunky
  • 100g tvrdý syr
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • strúhanka
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

1. Krok

šunku a syr nakrájame na kocky, rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom, vajíčka si rozdelíme a z bielkov si pripravíme sneh...

2. Krok

špenát dobre umyjeme, nakrájame a necháme odkvapkať zabaríme ho vriacou vodou, narátame do desať, špenát zlejeme a rýchlo ochladíme v studenej vode... hovorí sa tomu blanšírovanie 🙂

3. Krok

v miske zmiešame: namočené rožky, žĺtka, šunku, syr, pretlačený cesnak, špenát, osolíme, okoreníme a ak sa nám hmota zdá riedka pridáme 1-2 lyžice strúhanky. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov.

4. Krok

Naložíme do vymasteného pekáčka a pečieme na 180°C asi 30 minút

5. Krok

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?