reklama:

Špenátový koláč

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Spenat
  • Kusov: 2
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 2:0 h
reklama:
reklama:

toto je koláč nielen pre milovníkov špenátu….

Suroviny

  • Cesto:
  • 200g múka hladká
  • 300g múka polohrubá
  • 1/2 kocky droždia
  • 350ml voda vlažná
  • 1 lyžička soli
  • Špenátová náplň:
  • špenát
  • 2 vajcia
  • 2PL kyslá smotana
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie
  • Ostatné:
  • 1 vajce
  • syr Brie

Postup prípravy

1. Krok

múku preosejeme do misky, droždie rozmiešame vo vode a prilejeme k múke, pridáme soľ a najprv vidličkou rozmiešame koľko sa dá a potom domiesime rukou... cesto zakryjeme a necháme kysnúť asi 1-2 hod.

2. Krok

špenátová plnka: čerstvý špenát umyjeme, posekáme a sparíme vriacou vodou, scedíme a necháme odkvapkať... mrazený špenát len rozmrazíme a necháme na sitku stiecť s prebytočnej vody. Špenát dáme do misy pridáme 2 vajcia, 2PL kyslej smotany, podľa chuti pretlačený cesnak, soľ a mleté čierne korenie... dobre zamiešame.

3. Krok

vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a každú rukou roztlačíme na okrúhly, vymastený plech. Okraje necháme mierne vyvýšené a do stredu dáme špenátovú plnku... v strede spravíme lyžicou priehlbinu a do nej vyklepneme vajíčko, po obvode poukladáme kúsky syra Brie, Nivy, alebo mozzarelly, alebo aký syr máte... na plechu necháme podkysnúť pokiaľ sa nám nevyhreje rúra

4. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?