Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špenátovo-vajíčkový koláč

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Untitled 1.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 60m
reklama:

Suroviny

  • 2xlístkové cesto
  • 250ml kyslej smotany
  • 200g plátkov šunky
  • 50g strúhaného syra
  • 7 vajec
  • 1/2 kg čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • sezamové semienka na posypanie, peper, soľ

Postup prípravy

1. Krok

prvé lístkové cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu tak, aby vytvorilo "vaničku"

2. Krok

kyslú smotanu zmiešame s 3 vajciami, soľou, peprom, pretlačeným cesnakom a špenátom (nasekaný na rezance)

3. Krok

na cesto rozložíme plátky šunky, ktoré zalejeme špenátovou zmesou

4. Krok

na rozliatu špenátovú zmes rozklepneme opatrne 4 vajcia, na ktoré nastrúhame syr a položíme plátky šunky

5. Krok

druhé lístkové cesto popicháme vidličkou a opatrne položíme na vrch, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme na 190°C približne 40min

6. Krok

krájame mierne vychladnutý

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...