reklama:

Špenátové lazane

580x326_3_4053_326x580.jpeg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 balenie cestovín lazane
  • špenátový pretlak alebo jedna krabička špenátových listov
  • 300 g syru ricotta alebo cottage
  • 200 g strúhaného eidamu
  • 1 vajce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml kyslej smotany
  • soľ
  • olej
  • lístky bazalky

Postup prípravy

1. Krok

Špenátový pretlak poduste na panvici tak, aby sa odparilo čo najviac vody a dochuťte ho soľou..Tak isto postupujte aj pri čerstvých alebo mrazených špenátových listoch..Zmiešajte syr ricotta so smotanou, vajíčkom a s pretlačeným cesnakom a nastrúhaným syrom..

2. Krok

Lazane uvarte podľa návodu ..Ohňovzdornú misu alebo vyšší pekáč potrite olejom a ukladajte jednotlivé vrstvy.. Najskôr cestoviny ,špenát a potom syrovú plnku..Ak máte radi paradajky môžete použiť vo vrstvách aj paradajky nakrájané na plátky...Celý postup opakujte podľa toho koľko vrstiev chcete robiť,a zakončite vrstvou cestovín..Tú ešte potrite syrovou plnkou a zasypte zvyšným nastrúhaným syrom..

3. Krok

Pečte dozlatista asi 20 minút pri 180°C..

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?