Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špenátová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Spenatova rolada.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.kochrezepte.at
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g kyslej smotany
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 polievkové lyžice špenátu mrazeného
  • 2 lyžice oleja
  • štipka soli
  • 500 g feta syru
  • 400 g Ricotta
  • 250 g Šunky na plátky
  • 100 g strúhaného syra
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozmrazte špenát v trochou vody a zohrejte ho. Stiahnite ho zo sporáka a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 ° C.

3. Krok

Vaječné žĺtky vymiešame s kyslou smotanou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame. Potom primiešame múku s kypriacim práškom a soľou a vmiešame do kyslej smotany. Nakoniec zmiešame so špenátom.

4. Krok

Špenátové cestos rovnomerne rozotrieme na plech, aby pokryl plochu papiera približne 37x34 cm. Pečte v rúre asi 15 minút. Keď sa cesto zmení na svetlo zlatú farbu, vyberte ho z rúry.

5. Krok

Cesto prikryjeme vlhkou utierkou a vyklopíme z plechu. Opatrne odlepte papier na pečenie a pomocou vlhkej utierky ho pozdĺžne zrolujte. Zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.

6. Krok

Potom roládu opäť opatrne rozviňte. Rozmixujte fetu a premiešajte ju s ricottou. Polovicu rozotrieme na vnútornú stranu rolády a uhladíme. Navrch rozložte plátky šunky..

7. Krok

Potom roládu znova zrolujte (ale teraz bez kuchynskej utierky). Potrieme zvyškom zmesi feta a ricotta a posypeme strúhaným syrom. Pred podávaním nechajte vychladiť aspoň 2 hodiny (najlepšie cez noc).

reklama:
Špenátovú roládu môžete spestriť  nasekanými vlašskými orechmi alebo pestom.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

101 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.