Špaldové lievance s kyslou smotanou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Af195fe9d42aaccbce562abad029cf3c.jpg
  • Kusov: 12
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 4m
  • Hotové Za: 20m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 150 g špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica medu
  • 300 g kyslej smotany
  • med na ochutenie
  • citrónová šťava a kôra

Postup prípravy

1. Krok

Na lievance zmiešame múku, vajcia, mlieko, sódu, med a rozpustené maslo. Necháme chvíľu postáť a na panvici na lievance pečieme na masle lievance. Kyslú smotanu zmiešame podľa chuti s medom, citrónovou šťavou, kôrou, a lievance ozdobíme kopčekom smotany a môžeme posypať rôznym ovocím.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?