Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špagety carbonara s tuniakom a pórom

5637_bks_bf_bannery_recepty_spagety_1200x1200_cz_bc_012_v12.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Rio Mare
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 25min

Kto by nemiloval špagety? V kombinácii s tuniakom vytvoríte ľahký letnýnpokrm, ktorý budete milovať. Naviac, vďaka pravidelnej konzumácii rýb si krásne doplníte denný príjem vitamínu A, B12, B6, niacínu, thiamínu a riboflavínu. Tuniak navyše obsahuje zo všetkých rybích druhov najviac fosforu, potrebného spolu s vápnikom, pre silné kosti a zuby. Ďalej je významným zdrojom selénu, jódu, železa a horčíka.

„Rio Mare – skvelá ryba, skvelá chuť

Pre viac informácii, inšpirácie i lahodných a rýchlych receptov, navštívte
https://www.riomare.sk/
Alebo sa staňte našimi fanúšikmi na
https://www.facebook.com/RioMareSlovensko/

Informačný servis

Suroviny

  • 2 balenia tuniaka Rio Mare v olivovom oleji (po 80 g)
  • 350 g špagiet
  • 1 pór
  • 2 žĺtka a 1 celé vajce
  • 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
  • 50 ml olivového oleja
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy

1. Krok

Priveďte do varu osolenú vodu, pridajte špagety a varte al dente.

2. Krok

Medzitým očistite pór a nakrájajte na tenké krúžky, osmažte ho na troške oleja do zlatista a osoľte.

3. Krok

V miske rozšľahajte žĺtka a jedno celé vajce s parmezánom, pridajte trochu vody a pokračujte v šľahaní kým bude konzistencia pripomínať krém.

4. Krok

Zlejte vodu zo špagiet a pridajte k nim zmes vajíčok s parmezánom. Dobre premiešajte. Pridajte pór a tuniaka.

5. Krok

Posypte petržlenovou vňaťou a okoreňte podľa chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1704 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.