reklama:

Šomló halušky

Kuchyňa:
Náročnosť:
šomló
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 50m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 prášok do pečiva
  • 10 vajec
  • 60 g kakaového prášku
  • 50 g polohrubej múky
  • 1,5 l mlieka + 150 g vanilkového pudingu
  • 250 ml šľahačky
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g práškového cukru + 150 g pre krém
  • poleva:
  • 150 g hrozienok
  • 250 ml rumu
  • 250 ml vody
  • 3 lyžice cukru

Postup prípravy

1. Krok

Žĺtky vymiešame s cukrom aj s vanilkovým cukrom do peny ..Potom našľaháme aj bielka..

2. Krok

K žĺtkam počas miešania pridávame bielka striedavo s múkou s práškom do pečiva.Do polovice cesta primiešame kakao..

3. Krok

Na plech dáme papier na pečenie a upečieme obe cestá-.Pečieme 20 minút pri 180 °C a potom necháme vychladnúť..

4. Krok

V malom kastróliku si rozvaríme vodu a pridáme rum cukor a hrozienka.Potom odstavíme a necháme kým nám hrozienka nasiaknu..

5. Krok

Z mlieka a pudingu si uvaríme krém..Samozrejme krém pri varení aj osladíme cukrom.Krém necháme vychladnúť , a aby sa nám nevytvorila koža prekryjeme ho potravinárskou fóliou..

6. Krok

Z piškótového cesta aj z tmavého aj zo svetlého vykrajujeme lyžicou halušky ktoré dávame do misky..Potom pokropíme rumovými hrozienkami a dáme do chladničky na 4 hodiny poriadne vychladnúť aj s pudingom v druhej miske..Pred podávaním prelejeme vanilkovým krémom a dozdobíme vyšľahanou šľahačkou..

http://www.gutekueche.at/

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?